Újabb 4.3 milliárd dollárjába került a Volkswagennek a dízelbotrány

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

Továbbra is zajlanak a nyomozások és a tárgyalások az Egyesült Államokban a dízelbotrány kapcsán, azonban most egy kicsit fellélegezhet a gyártó, igaz, nem kevés pénzt kellett fizetnie ezért.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával hónapok óta tartó egyezkedéseket követően a Volkswagent végül 4.3 milliárd dolláros bírsággal sújtották, ami  már felül van azon a 19.2 milliárd dolláros összegen, amit a vállalat az egész ügy rendezésére szeretett volna fordítani.

A bírság mellett a Volkswagent egy külsős cég is felügyelni fogja az elkövetkezendő három évben, ugyanis az Egyesült Államok hivatalai szeretnének megbizonyosodni arról, hogy a gyártó végrehajtja a szükséges reformokat, és nem követ el még egyszer ilyen súlyos hibát. Az Autoevolution értesülései szerint a német vállalatnak érdemes lesz majd hozzászoknia a figyelő tekintetekhez, ugyanis más piacokon is hasonlóan járhatnak majd el a helyi hatóságok.

Hirdetés

Noha a most és a közelmúltban kifizetett kártérítési összeg egyáltalán nem kevés, a vállalat befektetői most először dőlhetnek hátra egy kicsit, hiszen egyrészt újabb ügyet tudhatnak a hátuk mögött, másrészt pedig már tudják, más területeken hozzávetőlegesen milyen bírságokra számíthatnak.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a Volkswagen egycsapásra megszabadult a dízelbotrány minden következményétől, hiszen valószínűleg évekig el fog még tartani az Egyesült Államokban érintett autók  visszavásárlása, javítása valamint újbóli értékesítése, ami nem mellesleg ismét csak plusz költséget jelent majd a vállalat számára, és akkor még nem is beszéltünk az európai ügyfelek mozgolódásáról.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...