Újabb 3 milliárd dollárt fizethet a Volkswagen az Egyesült Államokban

Autó


Fotó: Volkswagen AG.
Hirdetés

A Volkswagen hamarosan véglegesítheti megállapodását az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, amellyel közösen dolgoztak a polgári és bűnügyi nyomozások felgöngyölítésén.

Hirdetés

A Reuters-nek nyilatkozó meg nem nevezett forrás szerint a megállapodás még nem végleges, de azt már sejthető, hogy annak következtében újabb 3 milliárd dollár megfizetésére kötelezik a gyártót, amelynek néhány, külső szervezet által követelt reformot is végre kell majd hajtania.

A megállapodás a Volkswagen és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma közti intenzív tárgyalásoknak köszönhetően jöhetett létre, az pedig, hogy meglehetősen gyorsan pörögtek az események, leginkább annak tudható be, hogy mindkét fél le szerette volna lezárni az ügyet, mielőtt a Trump adminisztráció átveszi azt.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A 3 milliárd dollár egyébként nem számít bele a korábbi megegyezés szerinti 15 milliárdba, így a gyártónak újabb komoly kártérítési összeggel kell szembesülnie. A bűnügyi nyomozásokkal kapcsolatos megállapodások ugyanakkor döntő fontosságúak voltak a Volkswagen számára, hiszen a dízelbotrány után végre újra növekedni kezdtek az amerikai értékesítési számok. Attól pedig, hogy most egy újabb ügy került rendezésre, azt várják, hogy az olyan új modellek, mint az Atlas, a Tiguan, vagy a frissített Golf is jobban teljesítenek majd.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

A Yasiddesign ismét szabadjára engedte fantáziáját, és a Porsche legendás 917-es modelljét ötvözte Forma-1-ből átmentett génekkel. Utóbbit tükrözik a kerekek, a széles első szárny és a hátsó légterelő. Túl...
Távozik a BMW főtervezője

Távozik a BMW főtervezője

Buzz

Az auto motor und sport megbízható forrásokra hivatkozva írja, hogy távozik a bajorok főtervezője, Karim Habib. Azt nem tudni, hol folytatja a libanoni származású dizájner.
Cikk archívum...