Több mint 500 lóerős Audi RS3 Sportback gördült ki az MTM műhelyéből

Autó


Fotó: MTM
Hirdetés

Az MTM elérhetővé tette az általuk módosított Audi RS3 Sportback típusú autó frissített változatát, mely az eddiginél is erősebb kialakítással került bemutatásra.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt az MTM dolgozott már a szóban forgó modellen, akkor a 2.5 literes turbófeltöltős 5-hengeres motor 367 lóerős és 465 nm-es teljesítményét 435 lóerőre és 605 nm-re tornázták fel, most pedig nekiláttak az átalakítás második fázisának is, melynek keretében a motor teljesítményét 502 lóerősre növelték, amihez egészen elképesztő, 650 nm-es nyomatékot társítottak.

Hirdetés

Az erőforrás beépítése után az Audi RS3 Sportback mindössze 3.6 másodperc alatt repül 0-100-ra, de a 200 km/órás sebesség is elérhető 13.1 másodperc alatt, a végsebesség pedig 300 km/órában lett meghatározva.

audi1

A teljesítmény növelésén túl egyéb fejlesztések is történtek az autón, hiszen az kapott egy teljesen új felfüggesztést, egy rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert, izmosabb fékeket és néhány aerodinamikai funkciót betöltő szénszálas külső kiegészítőt is, míg kerekek tekintetében 19 colos Nardo Edition felnikről és Michelin Pilot Super Sport abroncsokról beszélhetünk.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az autó belsejében is felfedezhetnek némi módosítást a leendő vásárlók, hiszen abban helyet kaptak a méhsejt mintázatú RS6-stílusú ülések, de a műszerfal, a középkonzol és a könyöklő is átesett némi finomhangoláson.

audi3

A fenti nyalánkságokkal felszerelt MTM Audi RS3 Sportback ára 103.193 dollár, ami magyar pénzre átszámítva valamivel több mint 29 millió forintot jelent. Azok, akik alaposabban is szeretnék szemügyre venni a járgányt, az idei Genfi Autószalonon tehetik meg mindezt, ahol a VW T6-E-Motion, az Audi S8 Talladega R és a VW Amarok V8 Passion Desert Edition mellett a fenti modell is kiállításra kerül majd.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...