Több mint 3 millió dollárért kelhet el egy feketére festett Ferrari F50

Autó


Hirdetés

Újabb ritkaság kerül kalapács alá egy árverésen, amely ezúttal nem más lesz, mint a mindössze négy példányban létező, fekete színben pompázó Ferrari F50.

Hirdetés

A modellből mindössze 349 példány készült, amely közül 302 természetesen vörösben, a híres Rosso Corsa fantázianevű fényezésben pompázik. További nyolc esetében ennek sötétebb árnyalata, a Rosso Barchetta figyelhető meg, míg 31 esetben a Giallo Modena, illetve 4-4 esetben az Argento Nürburgring és a Nero Daytona mellett tették le voksaikat a vásárlók. Esetünkben most utóbbiról van szó.

A ZFFTG46A6S0104092 alvázszámú modell egyike annak a két példánynak, amelyet valaha is értékesítettek az Egyesült Államokban. A másikat nemrég összetörték, és bár azóta megjavították, a jelen írásunk alanyául szolgáló F50 számít a legkiválóbb állapotban lévőnek.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

04-Ferrari-05

A színét leszámítva ugyanazokkal az értékekkel és jellemzőkkel találkozhatunk, mint a 349 elkészült példány mindegyikének esetében, vagyis adott egy 4.7-literes V12-es erőforrás, ami 520 lóerős teljesítményével és a hozzá társított 6-fokozatú manuális váltóval 3.6 másodperc alatt gyorsul 0-100-ra, miközben végsebessége a 321 km/órát is elérheti.

A mindössze alig több mint 3000 kilométert futott modell gyakorlatilag kihasználatlanul hevert egy fűtött garázsban az elmúlt években, amit az is jól jelez, hogy a hozzá készített háromrészes poggyászszett is érintetlen állapotban tündököl. Ez valahol szégyen, hiszen egy ilyen autót egyértelműen hajtani kellene, ám a megkíméltsége az árát is növeli, hiszen az RM Sotheby’s úgy számol, hogy valahol 3 és 3.5 millió dollár körül kaphatnak majd érte a jövő hónapban Arizónában megrendezésre kerülő árverésen.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...