Több millió dollárért árverezhetik el az egyik legritkább Ferrarit

Autó


RM Sotheby\\\\\\\\\\\\\\\'s
Hirdetés

Az 1950-es ’60-as évek klasszikus Ferrari modelljeiért valóságos harc szokott kialakulni a gyűjtők között, akik egy-egy példányért néha egészen elképesztő összegeket is képesek megadni.

Hirdetés

Valószínűleg így lesz ez az RM Sotheby’s jövő hónapban megrendezésre kerülő árverésén is, ahol az egyik elárverezendő modell az 1961-es Ferrari 400 Superamerica SWB Coupe Aerodinamico lesz. A nevéből is kikövetkeztethetően kifejezetten az amerikai piacra szánt modellből mindössze 32 példányt gyártott a vállalat, amik 4-literes V12-es erőforrásuknak köszönhetően 340 lóerővel sokkoltak abban a korban, amikor még a Jaguar E-Type is csak 265 lóerős teljesítményt tudott nyújtani a vásárlóknak.

A saját korában Bugatti Veyronnak számító modell minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amelyet egy üzletember vagy egy hollywoodi sztár igényelhetett, így a Ferrari számára egyáltalán nem jelentett problémát, hogy 32 jelentkezőt találjon rá.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Mint ahogy vélhetően az RM Sotheby’s árverésén sem lesz majd hiány az érdeklődőkből, akiknek az előző árverések számaiból tanulva valahol 3 és 4 millió dollár környékén kell majd fizetniük ezért a fantasztikus állapotú modellért.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...