Tízsebességes mánia Detroitban: a Honda Odyssey is ennyivel gazdálkodik

Autó


fotók:Honda Media
Hirdetés

A Honda is bemutatta a maga tízsebességes váltóját, méghozzá az amerikai piacra szánt és Amerikában is készülő Odyssey-ben. A Ford és a Lexus után a Honda is 10 fokozat mellett foglalt állást a NAIAS keretében.

Hirdetés

A Ford az új F-150-be szereli be a tízsebességes váltót, amivel egyedülálló a szegmensben: a 2.7 literes és 3.5 literes Ecoboost erőforrásokkal társítják, valamint az 5 literes V8-assal és a 3 literes dízellel is. A Lexus a tegnap leleplezett LS-be is beépíti az LC 500-ban már alkalmazott 10 sebességes váltót.

Hirdetés

A Honda az új Odyssey-ben alkalmazza a házon belül fejlesztett egységet, egy 3.5 literes, közvetlen befecskendezéses V6-ossal párosítják a jobban felszerelt modellekben. A kevésbé fényűző változatok kilenc fokozattal gazdálkodnak. A Honda szerint a teljesen új váltó még magabiztosabb és kifinomultabb teljesítményt garantál. Az sem kizárt, hogy hamarosan végleg kivonják a kínálatból a 9 sebességes egységet, amit a ZF-től vásárolnak.

Ez lesz a második olyan Odyssey-generáció, amit Észak-Amerikában terveztek és fejlesztettek, és a negyedik, amit kizárólag ott készítenek. Az autót és a motort Alabamában gyártják, míg az új váltót a kizárólag erőátvitelek készítésére összpontosító létesítményben Tallapoosa városában, Georgia államban.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

2018 Honda Odyssey

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...