Teljesen új motor kerül a következő-generációs Mercedes-AMG A45-be

Autó


Fotó: Mercedes
Hirdetés

A Mercedes-AMG vezetője, Tobias Moers megerősítette, hogy a következő-generációs A45 motorházteteje alatt nem a jelenlegi, 375 lóerő leadására képes 2-literes turbós egység feljavított változatát találhatjuk majd.

Hirdetés

„Az új 2-literes erőforrás egy teljesen új egység lesz”, zárta rövidre a témát Moers a Car Advice-nak adott nyilatkozatában.

Hirdetés

A vezető szót ejtett arról is, hogy korábban az elektromos kompresszor alkalmazásának lehetőségét is megvizsgálták, és bár arra jutottak, hogy az hasznára válhatna az autónak, a következő modell még biztosan anélkül kerül a kereskedésekbe: „Igen, az elektromos kompresszor valami olyasmi, amit közelebbről is megvizsgáltunk, de az első verzióba még nem valószínű, hogy bekerül”, mondta.

Moers – aki legutóbb a Ford által alkalmazott drift módról mondta el nem túl jó véleményét – újfent megerősítette, hogy a következő A45 teljesítménye egészen biztosan 400 lóerő fölött lesz: „Igen, 400 lóerő fölé kell kerülnünk, ez nem is kérdés. Van egy bizonyos szint, amit el kell érnünk”.

„Túl korai még a részletekről beszélni, és a riválisoknak sem szeretnék tippeket adni, de valami különlegeset kell készítenünk, ehhez pedig 400 lóerő fölé kell mennünk, mert ez most az új standard érték”.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...