Teljesen elektromos-meghajtású változat is készülhet az Audi Q3-ból

Autó


Fotó: Audi
Hirdetés

Az Audi Q3 a négykarikás vállalat legrégebbi SUV-jának tekinthető, ám nem kell már sokat várni a frissítésre, hiszen az új változat a várakozások szerint már 2018-ban a kereskedésekbe kerül.

Hirdetés

Az új modell továbbra is a BMW X1 és Mercedes-Benz GLA modellekkel igyekszik majd felvenni a versenyt, ám már nem a megszokott, hanem a Volkswagen csoporton belül számos modellt kiszolgáló MQB platform segítségével. A platform alkalmazása kisebb súlyt, tágasabb utasteret, és ami talán a legfontosabb, bőségesebb motorválasztékot tesz lehetővé.

Ezek közül az egyik egy plug-in híbrid e-tron lehet majd, amely nagyjából az alapmodell után egy évvel kerülhet bemutatásra. Az 1.4-literes TFSI erőforrás és a villanymotor kombinációja mellett azonban teljesen elektromos-meghajtású változat is készülhet a Q3-ból, amely 134 lóerős teljesítménnyel, 290 Nm-es nyomatékkal és 35.8 kWh-s akkumulátorcsomaggal érkezhet meg a kereskedésekbe.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

08-Audi-01

Jó eséllyel a kínálat részét képezi majd a csúcskategóriát képviselő Audi RS Q3 is, amely minden bizonnyal már a márka legújabb, öthengeres turbós erőforrását és 7-fokozatú duplakuplungos automata váltóját fogja felsorakoztatni. A felsoroltak mellett várható még, hogy megjelennek a kínálatban az 1.5 és 2-literes benzines és dízeles egységek is.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...