Teljesen elektromos-meghajtású változat is készülhet az Audi Q3-ból

Autó


Fotó: Audi
Hirdetés

Az Audi Q3 a négykarikás vállalat legrégebbi SUV-jának tekinthető, ám nem kell már sokat várni a frissítésre, hiszen az új változat a várakozások szerint már 2018-ban a kereskedésekbe kerül.

Hirdetés

Az új modell továbbra is a BMW X1 és Mercedes-Benz GLA modellekkel igyekszik majd felvenni a versenyt, ám már nem a megszokott, hanem a Volkswagen csoporton belül számos modellt kiszolgáló MQB platform segítségével. A platform alkalmazása kisebb súlyt, tágasabb utasteret, és ami talán a legfontosabb, bőségesebb motorválasztékot tesz lehetővé.

Ezek közül az egyik egy plug-in híbrid e-tron lehet majd, amely nagyjából az alapmodell után egy évvel kerülhet bemutatásra. Az 1.4-literes TFSI erőforrás és a villanymotor kombinációja mellett azonban teljesen elektromos-meghajtású változat is készülhet a Q3-ból, amely 134 lóerős teljesítménnyel, 290 Nm-es nyomatékkal és 35.8 kWh-s akkumulátorcsomaggal érkezhet meg a kereskedésekbe.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

08-Audi-01

Jó eséllyel a kínálat részét képezi majd a csúcskategóriát képviselő Audi RS Q3 is, amely minden bizonnyal már a márka legújabb, öthengeres turbós erőforrását és 7-fokozatú duplakuplungos automata váltóját fogja felsorakoztatni. A felsoroltak mellett várható még, hogy megjelennek a kínálatban az 1.5 és 2-literes benzines és dízeles egységek is.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...