Teljesen elektromos-meghajtású Mercedes-AMG modell érkezik, már csak az időpont kérdéses

Autó


Hirdetés

A Mercedes-AMG egészen biztosan hozzá fog látni az ikonikus SLS E-Cell utódjának elkészítéséhez, már csak az a kérdés, hogy mikor kerül erre sor.

Hirdetés

A Párizsi Autókiállításon a Mercedes-Benz bemutatta EQ nevű almárkáját, melyet az elektromos modellek számára hoztak létre, most pedig úgy tűnik, az AMG is hasonló lépésre kényszerül.

A kiállításon ugyanis Tobias Moers, a Mercedes-AMG elnöke nyíltan kijelentette a Drive-nak adott interjúja közben, hogy előbb vagy utóbb, de érkezni fog a tisztán elektromos-meghajtású AMG.

Hirdetés

„Nincs olyan tervünk, hogy 2020-ra el kell készítenünk egy elektromos autót, de ha erről kérdeztek, mindig az lesz a válaszom, hogy előbb vagy utóbb érkezni fog, mert ez az igazság. Tudjuk, hogy kompromisszumot kell kötni a teljesítmény és a hatékonyság terén, ám ez más autókra is igaz. Érkezni fog a tisztán elektromos-meghajtású AMG, csak még azt nem tudom, hogy mikor. Ha nem számolnánk vele, az AMG márka rövid időn belül eltűnne”, mondta.

Az egyetlen elektromos autó, amit a Mercedes-AMG készített az SLS Electric Drive, ami annak ellenére, hogy limitált számban készült és hat éve fejlesztették ki, még mindig tartja az elektromos autók körrekordját a Nürburgringen.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...