Sztrájkolnak a BMW dolgozói, áll a MINI gyártása az Egyesült Királyságban

Autó


Fotó: BMW
Hirdetés

Márciusban még csak fenyegetőzött a szakszervezet a sztrájkkal, most azonban életbe is léptették azt, komoly anyagi károkat okozva ezzel a gyártónak.

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban négy gyártósoron (Oxfordshire, Chichester, Birmingham, Swindon) készülnek a MINI modellek, de számos BMW alkatrész is ezeken a helyeken készül, így fontos lenne, hogy megállapodás szülessen, ami egyelőre még várat magára. A szakszervezet ezért nem várt tovább, és leállíttatta a Mini gyártását, továbbá kilátásba helyezte, hogy megállapodás híján további három gyártósoron is sztrájkba lépnek, mindezt pedig 24 órán belül.

Hirdetés

A BMW arra kérte a UNIT nevű szakszervezet vezetőit, hogy üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz, de ha nem születik egyezség, akkor az alábbi helyszíneken kell sztrájkra számítani:

Cowley (Oxfordshire): Itt szerelik össze a Mini modelleket

Hams Hall (Birmingham): Itt készülnek a motorok

Swindon: Itt készülnek az alkatrészek

A munkások a juttatásalapú nyugdíjrendszer megszüntetése ellen tüntetnek, ugyanis a jövőben a nyugdíj mértéke már a munkavállaló hozzájárulása alapján kerülne meghatározásra, ami a szakszervezet szerint akár 160 ezer fontnyi összeget is kivehet a dolgozók zsebéből. A BMW szerint az érintettek 67%-a támogatta ezt a felvetést korábban, így kissé értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt.

A gyártó részéről elmondták, már szeptember óta tartanak az egyeztetések, és néhány pontban sikerült is megállapodniuk egymással, a megbeszélésekre pedig a jövőben is nyitottak lesznek, így örömmel vennék, ha a tárgyalásokat tovább folytathatnák.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...