Szárnyas ajtókat kap a McLaren 650S utódja

Autó


fotó:McLaren
Hirdetés

Március 7-én, Genfben leplezik le a Super Series második generációját a britek. A mottó: könnyebb, gyorsabb, erősebb, és nagyobb helykínálat.

Hirdetés

Mike Flewitt, a márka CEO-ja elmondta, ez lesz az első alkalom, hogy egy az egyben leváltanak egy modellcsaládot, és csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az utódról, ami nemcsak a McLarennél, hanem az egész szegmensen belül óriási előrelépés lesz. A karbonból készülő struktúra a Monocage II nevet kapta, egyszerre ultrakönnyű és extrém merev. Használatával a kocsi száraz súlya 1238 kg lesz – ez 18 kilóval kevesebb, mint a 650S esetében.

Hirdetés

Az új váz egyben megkönnyíti a beszállást, kialakításából fakadóan jobb látóteret biztosít. Olyan szuperautóról beszélnek a McLarennél, ami nélkülözni fogja a tradicionális hátrányokat és kompromisszumokat. A tető kialakításából az is látszik, hogy a legendás F1-hez fogható, felfelé nyíló ajtókat kap a modell.

A P14 kódnév alatt futó típus lesz az első a 15 új McLaren közül, amit 2022-ig akar bemutatni a márka. A McLaren tervezésért felelős igazgatója, Frank Stephenson korábban azt mondta, a P14 még a P1-nél is őrültebb lesz.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...