Szárnyas ajtókat kap a McLaren 650S utódja

Autó


fotó:McLaren
Hirdetés

Március 7-én, Genfben leplezik le a Super Series második generációját a britek. A mottó: könnyebb, gyorsabb, erősebb, és nagyobb helykínálat.

Hirdetés

Mike Flewitt, a márka CEO-ja elmondta, ez lesz az első alkalom, hogy egy az egyben leváltanak egy modellcsaládot, és csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az utódról, ami nemcsak a McLarennél, hanem az egész szegmensen belül óriási előrelépés lesz. A karbonból készülő struktúra a Monocage II nevet kapta, egyszerre ultrakönnyű és extrém merev. Használatával a kocsi száraz súlya 1238 kg lesz – ez 18 kilóval kevesebb, mint a 650S esetében.

Hirdetés

Az új váz egyben megkönnyíti a beszállást, kialakításából fakadóan jobb látóteret biztosít. Olyan szuperautóról beszélnek a McLarennél, ami nélkülözni fogja a tradicionális hátrányokat és kompromisszumokat. A tető kialakításából az is látszik, hogy a legendás F1-hez fogható, felfelé nyíló ajtókat kap a modell.

A P14 kódnév alatt futó típus lesz az első a 15 új McLaren közül, amit 2022-ig akar bemutatni a márka. A McLaren tervezésért felelős igazgatója, Frank Stephenson korábban azt mondta, a P14 még a P1-nél is őrültebb lesz.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...