Számos apróbb módosítással debütált a frissített Mercedes-Benz GLA

Autó


Fotó: Mercedes-Benz
Hirdetés

Az ígérteknek megfelelően A Mercedes sem várt tovább frissített modelljének leleplezésével, és a jelenleg is zajló Detroiti Autókiállításon bemutatta az apróbb frissítéseken átesett 2018-as GLA-t.

Hirdetés

A modellel kapcsolatban kívülről nézve egyértelműen az orrésznél fedezhetjük fel a legnagyobb újítást, azt ugyanis sokkal inkább a már meglévő C-osztály és GLC párosnál látottakhoz idomították a tervezők. A frissítésből nem maradt ki az autó hátsó része sem, itt élesebb vonalakkal, zongoralakk hatású műanyag lökhárítóval és sötétített lámpákkal találkozhatunk. Ezt egyébként a Mercedes „fitnesz programként” hívja, a cél pedig, hogy a a kompakt méretű SUV megjelenését sokkal robusztusabbá tegye.

Hirdetés

Mercedes-Benz GLA 220d 4MATIC, X 156 (2017)

Bár kívülről is történt némi módosítás, az igazi frissítés az utastérben történt, ahol egy szabadon álló, 8-colos kijelzőn akadhat meg először a szemünk, amelynek kijelzőjén a kínálatba bekerülő 360-fokos kamerának köszönhetően már az autó környezetét is megfigyelhetjük. Apróbb, de annál stílusosabb változtatás, hogy az elektromosan állítható ülések kapcsolója ezentúl már krómozott fényezést kapott, de az üléshuzaton is újítottak, ami a Style és Urban csomagok esetében is változó megjelenést kapott. Felár ellenében elérhető a kézi készítésű bőrkárpit is, ezért az Exklusive csomagot kell választani, aminek keretében alumínium, fa, vagy adott esetben krómozott díszítőelemekkel is találkozhatunk.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, X 156 (2017)

A frissített Mercedes-Benz GLA modell az opcionálisan elérhető Night csomagot is megkapta, ez 18-colos felnikkel, feketére fújt hűtőrács lamellákkal, tetősínnel, és sportos kinézetű első illetve hátsó lökhárítókkal örvendezteti meg a vásárlókat.

Az egyik legfontosabb újításnak tekinthető még a szintén opcionálisan elérhető nagy teljesítményű LED fényszóró, amelyet kifejezetten ehhez a modellhez fejlesztettek ki. A hagyományos bi-xenon fényszórók helyén található újítás kevesebb energiát fogyaszt, mégis hihetetlenül jó láthatóságot biztosít. A rendszer részét képezi a nappali menetfény is, amely többfunkciós optikai kábelek segítségével teszi jól észrevehetővé az autót.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, X 156 (2017)

 

Motorválaszték tekintetében egy újdonságról tudunk beszámolni, ez a 184 lóerő és 300 Nm leadására képes GLA 220 4Matic. Ezen kívül azonban számos egység rendelkezésre áll, hiszen benzinesek esetében adott a GLA 180, a GLA 200, a GLA 250, a GLA 250 4Matic és természetesen a Mercedes-AMG 45 4Matic is. Ami a dízelmotorokat illeti, itt a GLA 180 d, GLA 200 d, GLA 200 d 4Matic, GLA 220 d és GLA 220d 4Matic egységek közül választhatják ki a vásárlók a számukra legmegfelelőbbet.

Mint mindig, a csúcsot most is a Mercedes-AMG GLA A45 4Matic jelenti, amelynek frissített változata a 2-literes, négyhengeres erőforrásnak köszönhetően 381 lóerős teljesítménnyel és 475 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. A modell esetében elérhető 7-fokozatú duplakuplungos váltó 3-as és 7-es fokozatok között a jobb gyorsulás érdekében gyorsabb váltásokkal operál, ennek egyik eredménye a 4.4 másodperces 0-100-as érték.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Mercedes-Benz AMG GLA 45 4MATIC Yellow Night Edition, X156 (2017)

A GLA 45 4Matic esetében az új Yellow Night Edition csomag is elérhető, aminek keretében Night Black vagy Cosmos Black fantázianevű fényezések és számos grafitszürke és sárga díszítések közül választhatnak a vásárlók.

A frissítésen átesett Mercedes-Benz GLA (GLA 180) alapárát 28.940 euróban*, vagyis 8.8 millió forintban szabta meg a gyártó,  míg a GLA 45-ért már 56.852 eurót*, azaz 17.4 millió forintot kell fizetnünk.

*Az árak a német piacra értendők.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...