Sok lesz a jóból: Peugeot 3008 GT a sportosság és SUV vonal jegyében

Autó


fotók:Automobiles Peugeot
Hirdetés

A GT révén megérkezett a Peugeot új SUV-jának csúcsváltozata, mely alatt a GT Line felszereltségi szint, végül az Access, Active, Allure szintek találhatóak. Menő megjelenés, magas felszereltség és exkluzív dízelmotor jellemzik a tápláléklánc tetején elhelyezkedő 3008-at.

Hirdetés

A karosszéria olyan stílusjegyekkel dolgozik, mint a sportos hűtőrács, ami matt megjelenést kapott, az egyedi lökhárítók full LED lámpákat tartalmaznak. A nemesacél betétek végigkísérik a tetővonalat és az ablakokat, 19 collos felnik találhatóak a kiszélesített kerékjáratokban. A koronát a kéttónusú fényezés jelenti, melynek fantázianeve Coupe Franche. Egyre nagyobb divat a LED üdvözlőfény, ami a tükörházban található és ajtónyitáskor a talajra vetíti a márka logóját: ez nem maradt ki a 3008 GT-ből sem. Hátul GT-logó hirdeti a hovatartozást, dupla végek lapítanak a lökhárító aljában krómozott kivitelben.

Hirdetés

Mint minden 3008-ban, a GT-ben is széria a PEUGEOT i-Cockpit® központi műszeregység, a mérnökök pedig rendkívül nagy figyelmet fordítottak a kabinban alkalmazott anyagokra és minőségre: elegáns, diszkrét, magas minőség, csak úgy tobzódnak a jelzők a francia márka szerint. Dupla varrás található a könyöklőn, az ajtóbehúzókon és a műszerfalon, míg az ülések a három anyagból álló TEP és Alcantara kombinációjával vannak behúzva. Opcióként rendelhető Nappa Mistral bőr is. A GT-logóval ellátott, kompakt méretű kormány krómbetétet és lapos kialakítást kapott, a bőrözés és cérnavarrás magától értetődő itt is. A szürke tölgyfabetét is a GT sajátja, ahogy a virtuális cockpithoz elérhető Driver Sport csomag is.

Csak a GT-be kerülhet be a 2 literes BlueHDi 180 lóerős változata, amihez egy hatsebességes automata csatlakozik. A 19 collos Boston felni szintén kéttónusú, 235 50 R19-es abroncsokat húznak fel rájuk.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...