Régóta húzódó parkolási vita végére tehet pontot egy német bíróság ítélete

Autó


Hirdetés

Gyakran előfordul – különösen forgalmasabb területeken – hogy egy-egy parkolóhelyért kétszer is be kell járni az adott parkolót, majd pedig, amikor felszabadul egy hely, harcot kell vívni érte.

Hirdetés

Nem mindegy azonban, hogy ez a harc tisztes, avagy tisztességtelen alapokon nyugszik, hiszen utóbbi esetben a baleset bekövetkeztének esélye is nagyobb, annyit pedig egyetlen parkolóhely sem ér, hogy valakinek a testi épségét, vagy akár csak autóját is veszélyeztessük.

Az egyik leggyakrabban felbukkanó kérdés, hogy a szabad parkolóhely mellett elhaladó, majd oda tolatva beállni szándékozó autósnak van-e elsőbbsége a mögötte érkező, szintén ugyanarra a helyre pályázó autóssal szemben?

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Nos, egy stuttgarti bíróság ítélete szerint van. Az ügy tárgyalására azért került sor, mert a tolatva parkolni akaró autós mögött érkező járművezető megkezdte a szemből történő beállást ugyanarra a parkolóhelyre, amelynek következtében a két autó összeütközött. Előbbi sérelmezte, hogy utóbbi felelőtlenül vezetett, és ez okozta a balesetet, a bíróság pedig igazat adott neki.

A döntés indoklásában ugyanis az szerepel, hogy mindig azé az elsőbbség a hasonló szituációk esetén, aki hamarabb érkezik meg a parkolóhelyhez, és ez akkor is igaz, ha túlhalad azon, hogy később tolatva tudjon beállni oda.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...