Project ONE lett a Mercedes-AMG hiperautójának neve

Autó


Fotó: Mercedes-AMG
Hirdetés

Szép lassan összeáll a kirakós a Mercedes-AMG 50. évfordulójának tiszteletére épített modellel kapcsolatban, hiszen számos részlet után immáron annak nevére is fény derült.

Hirdetés

A vállalaton belül eddig csak R50 kódnéven ismert modell a Project ONE nevet kapta, amit a Mercedes-AMG hivatalos oldalán meg is erősített, így ha valami váratlan dolog nem történik, ezzel a névvel fogják bemutatni az idei év második felében.

Hirdetés

Az, hogy a Mercedes-AMG belevágott a modell elkészítésébe, egyáltalán nem meglepő, hiszen a Bugatti Chiron, a Ferrari LaFerrari, de legfőképp az Aston Martin RB001 miatt szinte már-már kötelező volt belépniük a szegmensbe. Az átdolgozott F1-es hajtáslánc kombinált összteljesítménye 1000 lóerő fölött lesz, tehát nem kell majd szégyenkeznie a riválisok mellett, abból pedig, amit eddig láthattunk, arra következtetünk, hogy a megjelenése is díjnyertes lehet.

A modellel kapcsolatos korábbi, részletesebb írásainkat itt és itt találjátok.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...