Porsche 911 a jövőben, ahogyan azt a Bugatti korábbi tervező látja

Autó


Hirdetés

Az utóbbi időben egyes modellek jelentős átalakulásokon mentek keresztül, és ha ez a trend folytatódik, lassan a Porsche 911 legendás formaterve is feledésbe merülhet. A Bugatti korábbi tervezője azonban megpróbálta elképzelni, hogy az ikonikus elemek hogyan mutathatnak majd a jövő modelljein, ha pedig már elképzelte, le is rajzolta a modern, de felismerhető megjelenéssel rendelkező modellt.

Hirdetés

Egy autótervező természetesen a szabadidejében is tervez, így miután Sasha Selipanov távozott a Bugattitól, egy kreatív projektbe kezdett, saját maga szórakoztatásának céljából pedig választása a Porsche 911-re esett.

„A tervek elkészítése nem volt egy könnyű feladat, ugyanis az utolsó két generációt egy kissé kisimították. A szélvédő eredetileg egy kicsit meredekebb volt, a tetővonal pedig nem volt ennyire folyékony. Ennek ellenére megpróbáltam megragadni a modellre jellemző békaszerű karaktert”, mondta az orosz gyökerekkel rendelkező német állampolgárságú tervező.

Hirdetés

05-Porsche-11

Az eredmény egy olyan Porsche 911 lett, amely a jelenlegi 991-es generációnál sokkal kirívóbb vonalvezetéssel rendelkezik. A terveken látható 911 élesebb, erőteljesebb vonalakat kapott, mint a sorozatgyártású modell, és nem hiányoznak róla az olyan modern elemek sem, mint a LED fényszórók, vagy épp a keret nélküli hátsó lámpák.

Tiszta, rendezett formák határozzák meg a terveken szereplő autót, amelynek kerékjáratai enyhén kiszélesednek, mielőtt fokozatosan beolvadnának az oldalsó elemekbe. A 911 vonalvezetése ugyanakkor továbbra is felismerhető, hiszen azon még a Zagato Double Bubbles ismertetőjegye, a hátul mindkét oldalon kiemelkedő tető is helyet kapott. Selipanov szerint saját elképzelései mellett a Mazda RX Vision nevű tanulmány is inspirálóan hatott munkájára, amellyel a végeredményt látva rendkívül elégedett.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

05-Porsche

„A 911 sohasem volt a kedvenc autóm, de nagyszerű volt eljátszadozni ezzel a modellel. Egy nehéz feladatnak ígérkezett, de megérte belevágnom a projektbe”, összegezte munkásságát Selipanov, akinek elképzeléseit a galériában alaposabban is szemügyre vehetitek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...