Önvezető 7-eseket szabadít az utakra a BMW 2017-ben

Autó


fotók:BMW AG
Hirdetés

Nagyjából 40 darab önvezető 7-es BMW-t fognak a közutakra engedni a bajorok az év második felében, jelentette be Klaus Fröhlich tegnap Los Angelesben. A fejlesztésért felelős igazgatóság tagja a CES-en részletezte a BMW terveit.

Hirdetés

A BMW célja, hogy teljesen önvezető technológiát fejlesszenek ki az Intel és a Mobileye segítségével, amit számos modellbe lehet majd beépíteni márkán belül, valamint más gyártók számára is áruba bocsájtanának. A felek tavaly júliusa óta dolgoznak együtt, a technikát idén újabb szintre emelik, és 7-es BMW-kben engedik közútra tesztelés céljából Amerikában és Európában, mindezt az év második felében.

Hirdetés

Fröhlich elmondta, az a céljuk a fent említett cégekkel közösen, hogy „realitás legyen az önvezető közlekedés az ügyfeleik számára”. A BMW embere „iszonyatosan nagy technológiai kihívásról” beszélt szerdán, de biztos benne, hogy a két vállalattal közösen piacra tudják dobni a szükséges technikát.

Azt is megjegyezte, a 2021-re esedékes iNext lesz az első olyan modell, mely teljes mértékben élvezheti a fejlesztés gyümölcsét, valamint szívesen látnak más cégeket a projektben, akik csatlakoznának a munkálatokhoz. Az Intel szerepe, hogy biztosítsa az autó és az adatközpont közötti kommunikációt, míg a Mobileye a az önvezető technológia fejlesztésében vállal főszerepet.

P90245438_highRes_bmw-connected-micros

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...