Okos és tágas: új infók a friss Skoda Octaviáról

Autó


fotók:Skoda Auto
Hirdetés

A Skoda kedden leplezte le teljes egészében a friss Octaviát, beleértve a Simply Clever megoldásokat és a motorpalettát. A csehek szuperlatívuszokban beszélnek a kompakt bestsellerről.

Hirdetés

1996-os bemutatkozása óta több mint 5 millió Octaviát gyártott a Skoda: tavaly, amikor a harmadik generáció koptatta az utakat, az eladások 40 százalékát tette ki. A ferdehátú és a kombi után bemutatták a friss Scout-ot és az RS modelleket is. Az autó hossza nőtt pár milliméterrel, a nyomtáv 20 vagy 30 milliméterrel lett nagyobb, modellváltozattól függően.

Hirdetés

Összesen négy dízel és négy benzines közül lehet választani, valamint van CNG hajtáslánccal szerelt G-TEC is. A teljesítmény 86 és 184 lóerő között van a TDI-k és TSI-k esetében, a CNG változatban egy 1.4 literes erőforrás van 110 lóerővel. A manuális váltók mellett elérhető hat- vagy hétsebességes DSG, az összkerékhajtás az 1.8 TSI és 2.0 TDI motorokkal társítható. Opcionális tétel a Dynamic Chassis Control (DCC) nevű rendszer, amivel a futómű feszességét tudjuk variálni: Comfort, Normál, és Sport állás áll rendelkezésre.

A kabin funkcionális és tágas: a ferdehátú és a kombi esetében is 1782 mm a hossza, hátul 73 mm jut a térdeknek. A csomagtér alaphelyzetben 590 és 610 liter, az ülések döntésével 1580 és 1740 literrel lehet gazdálkodni. A kombinál opcióként elektromos mozgatású csomagtérajtó is kérhető.

HyperFocal: 0

Nagy hangsúlyt fektettek a konnektivitásra és fejlett infotainmentre. Leszámítva az alap Swing hangrendszert, mindegyik kérhető letisztult üvegdizájnnal. A csúcs a Columbus navigáció 9.2 colos méretben, alapáron WIFI hotspottal, extraként LTE modullal. A telefon számára kialakított mélyedés induktív töltést kínál ennél a rendszernél. A SmartLink+ olyan lehetőségeket tartalmaz, mint az Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ és SmartGate, a hangélményre vágyók 10 hangszórós Canton hifit rendelhetnek mélynyomóval, és a műszerfal közepén is található egy hangszóró.

A Simply Clever megoldások között található két USB port és 230 voltos csatlakozó a hátul ülők számára, lehajtható tálcák az első ülések támláin, kivehető LED lámpa a kombi csomagterében, és a könnyű palacknyitást lehetővé tevő tárolók. Olyan extrák is szerepelnek a listán, mint a fűthető kormány és a személyre szabható okoskulcs, a kapacitív kijelző pedig reagál a legenyhébb érintésre is, nem kell erőteljesen böködni. A vezetéstámogatók között szerepel utánfutó-asszisztens, holttérfigyelő, keresztirányú forgalomfigyelő újdonságként.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

OcC_003

Oc_024

Oc_018

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...