Nyomoznak a Porschénél – trükköztek az emissziós értékekkel?

Autó


fotó:Porsche AG
Hirdetés

A Szövetségi Közlekedési Hivatal (KBA) nyomozást indított a VW leányvállalatánál, írja a Wirtschaftswoche. Nem kizárt, hogy a kormányművel trükköztek Stuttgartban.

Hirdetés

A gyanú szerint a Porsche modelljeiben olyan szoftver lehetett, ami a kormány állása alapján érzékelte, hogy tesztpadon van-e az autó vagy valós közlekedési körülményekben használják, ennek megfelelően csökkentette a fogyasztást és a CO2-kibocsájtást. Ha az autó csak gyorsított, de nem történt kormánymozdulat, akkor tudta, hogy tesztpadon fut a gépjármű, nem utcán, és aktiválta az alacsony értékeket produkáló üzemmódot. Ugyanez a lap jelentette még novemberben, hogy hasonló gyanú lépett fel az Audinál, és nyomozást indítottak a márkánál.

Hirdetés

Tavaly pattant ki az emisszióbotrány a VW-nél, ami 11 millió autót érint világszerte. A konszern 18.2 milliárd eurót különített el a „romok eltakarítására”, valamint meghirdetette a 2025+ programot, alapjaiban átformálva a márkát.

Ami a Porschét illeti, állítólag a márka bennfenteseitől érkezett a tipp a WirtschaftsWochénak. Mivel a megkérdezett tisztviselők nem tudtak kielégítő válasszal szolgálni, a hatóságok megindították a nyomozást. A Porsche nem tagadta a folyamatot, ugyanakkor megjegyezték, hogy autóik eleget tettek azoknak az előírásoknak, melyek a forgalomba helyezéskor hatályosak voltak.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...