Nissan: 5.63 millió eladott jármű, csökkenő árbevétel és nyereség

Autó


Fotó: Nissan
Hirdetés

A Nissan közzétette a 2016-os pénzügyi évre vonatkozó értékesítési és pénzügyi adatokat, amikből kiderült, hogy a vállalat kisebb visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.

Hirdetés

A Nissan nettó 11,72 billió Jen árbevételből 742,2 milliárd Jen üzemi nyereséget ért el, mivel az Egyesült Államok, Kína és Nyugat Európa erős értékesítési számai részben tudták ellensúlyozni a valutaárfolyam és a fejlődő piacok gyengélkedésének hatását. Bár ez nem hangzik rosszul a március 31-én záruló pénzügyi év teljesítménye árbevétel tekintetében 3.9%-kal, nyereség tekintetében pedig 6.4%-kal maradt el a megelőző pénzügyi év eredményeitől.

Hirdetés

A pénzügyi évben a Nissan világszerte összesen 5,63 millió járművet adott el. Az Egyesült Államokban 4,2%-kal, 1,85 millió darabra nőttek a Nissan eladásai, ami 9,0%-os piaci részesedést jelentett. Különösen erős kereslet mutatkozott a Rogue és az Altima modellek iránt.

A kínai piacon, ahonnan csak a naptári éves bontásból állnak rendelkezésre adatok, az eladások 8,4%-os növekedést mutattak, így elérve a 1,35 millió darab számot, ami 5,0%-os piaci részesedésnek felelt meg. Európában Oroszországon kívül 7,2%-kal összesen 683 000 darabra nőtt az eladott járművek száma, ami 3,8%-os piaci részesedést jelentett. Ezen a piacon a Qashqai SUV és Navara pick-up modellek voltak a legnépszerűbbek.

A fenti, kulcsfontosságú piacokon elért eredmények részben tudták enyhíteni a japán piacon forgalmazott miniautók értékesítésének felfüggesztésével járó nehézségeket. A japán piacon – ahol a miniautók értékesítése már újraindult– 557 000 jármű kelt el a 2016-es pénzügyi évben, ez 11,0%-os piaci részesedést jelentett. A Nissan ázsiai és óceániai régiót, Latin-Amerikát, a Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló egyéb piacain pedig összesen 808 000 járművet adott el, ami 3,3%-os csökkenést jelentett.

Ami a kilátásokat illeti, a Nissan 5,83 millió darab jármű értékesítését tervezi a 2017-es pénzügyi évben. A nemrégiben piacra dobott modellek – köztük a Nissan Micra, Armada, Kicks, illetve Japánban a Note e-POWER és a Serena – várhatóan hozzájárulnak az eladási darabszámok globális növekedéséhez az elkövetkezendő pénzügyi évben.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...