Napi Skoda Octavia: bemutatkozott a terepes Scout változat

Autó


fotó:Skoda Auto
Hirdetés

Tegnap az RS változatot leplezte le a cseh gyártó, szerdára a Scout kivitelt tartogatta a Skoda. A kizárólag kombi karosszériával kapható Scout fejlettebb technológiát rejt, háromféle motorral konfigurálható.

Hirdetés

Maga a karosszéria alapvetően nem sokban tér el a sima kombiétól, leszámítva a bevett receptet: szürke karosszériavédők elöl és hátul, fekete műanyagok a kerékjáratoknál és a küszöbnél. Az autót alulról is védik: az alváz, a fékkörök és az üzemanyagellátás is kapott a védőburkolatokból. A hasmagasság 30 millivel nagyobb a Scout esetében, alapfelszerelés a 4×4 hajtás elektronikusan vezérelt, többtárcsás tengelykapcsolóval. Elöl 16.6 fok a terepszög, hátul 14.5 fok.

Hirdetés

Szintén széria, és nagyban javítja a rossz útburkolaton történő boldogulást, hogy mindkét tengelyen elektronikus differenciálzár található EDL néven. Ellenben már feláras tétel az Off-Road funkció: ez tart egy folyamatos sebességet, például akkor, ha lefelé ereszkedünk egy meredekebb domboldalon.

HyperFocal: 0

A Simply Clever megoldások között fűthető kormány és ülések találhatóak, valamint Thermo Flux nevű funkció: ez időről-időre növeli a beáramló levegő mennyiségét és a páratartalmat is, igazodva az aktuális külső körülményekhez. A csomagtér kapacitása 610 és 1740 liter között alakul. A vontatókapacitás akár 2 tonna is lehet, függően a motortól.

Ami a motorokat illeti, új a kínálatban a 2.0 TDI 150 lóerős változatban, összkerékhajtással és hétsebességes DSG-vel. Ez 9.1 másodperc alatt van százon, végsebessége 207 km/ó. Átlagfogyasztása 5 liter. Az erősebb dízel szintén kétliteres, 184 lóerős, a sprint 7.8 másodperc, végsebessége 219 km/ó. Egyetlen benzines az 1.8 TSI 180 lóerővel, 7.8-as sprintidővel és 216 km/ó végsebességgel. Fogyasztása 6.8 literben alakul a gyártó szerint.

A fedélzeti okosságok terén van vontatóasszisztens, holttérfigyelő, keresztirányú forgalomfigyelő hátul. Továbbfejlesztették a parkasszisztenst, míg egy közelgő baleset esetén a kocsi felhúzza az ablakokat és behúzza a naptetőt, megszorítja a biztonsági öveket.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...