Napi Skoda Octavia: bemutatkozott a terepes Scout változat

Autó


fotó:Skoda Auto
Hirdetés

Tegnap az RS változatot leplezte le a cseh gyártó, szerdára a Scout kivitelt tartogatta a Skoda. A kizárólag kombi karosszériával kapható Scout fejlettebb technológiát rejt, háromféle motorral konfigurálható.

Hirdetés

Maga a karosszéria alapvetően nem sokban tér el a sima kombiétól, leszámítva a bevett receptet: szürke karosszériavédők elöl és hátul, fekete műanyagok a kerékjáratoknál és a küszöbnél. Az autót alulról is védik: az alváz, a fékkörök és az üzemanyagellátás is kapott a védőburkolatokból. A hasmagasság 30 millivel nagyobb a Scout esetében, alapfelszerelés a 4×4 hajtás elektronikusan vezérelt, többtárcsás tengelykapcsolóval. Elöl 16.6 fok a terepszög, hátul 14.5 fok.

Hirdetés

Szintén széria, és nagyban javítja a rossz útburkolaton történő boldogulást, hogy mindkét tengelyen elektronikus differenciálzár található EDL néven. Ellenben már feláras tétel az Off-Road funkció: ez tart egy folyamatos sebességet, például akkor, ha lefelé ereszkedünk egy meredekebb domboldalon.

HyperFocal: 0

A Simply Clever megoldások között fűthető kormány és ülések találhatóak, valamint Thermo Flux nevű funkció: ez időről-időre növeli a beáramló levegő mennyiségét és a páratartalmat is, igazodva az aktuális külső körülményekhez. A csomagtér kapacitása 610 és 1740 liter között alakul. A vontatókapacitás akár 2 tonna is lehet, függően a motortól.

Ami a motorokat illeti, új a kínálatban a 2.0 TDI 150 lóerős változatban, összkerékhajtással és hétsebességes DSG-vel. Ez 9.1 másodperc alatt van százon, végsebessége 207 km/ó. Átlagfogyasztása 5 liter. Az erősebb dízel szintén kétliteres, 184 lóerős, a sprint 7.8 másodperc, végsebessége 219 km/ó. Egyetlen benzines az 1.8 TSI 180 lóerővel, 7.8-as sprintidővel és 216 km/ó végsebességgel. Fogyasztása 6.8 literben alakul a gyártó szerint.

A fedélzeti okosságok terén van vontatóasszisztens, holttérfigyelő, keresztirányú forgalomfigyelő hátul. Továbbfejlesztették a parkasszisztenst, míg egy közelgő baleset esetén a kocsi felhúzza az ablakokat és behúzza a naptetőt, megszorítja a biztonsági öveket.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...