Naná, hogy Monacóban bukkant fel az első McLaren 720S

Autó


Fotó: Autogespot / Dosmth
Hirdetés

A McLaren 720S a márka történelmének egyik legelképesztőbb menetteljesítményekkel rendelkező modellje, melynek a vásárlókhoz történő kiszállításai az elmúlt napokban kezdődtek meg.

Hirdetés

Az első ügyfélhez kiszállított 720S nem túl meglepő módon Monacóban bukkant fel, mely leginkább a Forma 1-es futamokról, a gyönyörű tájakról, a kellemes éghajlatról és végül persze arról az elképesztő mennyiségű szuperautóról híres, melyek az utcákon céltalanul cirkálnak, egyben a legfőbb látványosságot is jelentve.

Hirdetés

Az említett, vérvörös színű, ténylegesen a monacói hercegségnél regisztrált McLaren 720S-t az Autogespot oldalnál tevékenykedő Dosmth nevű felhasználó kapta lencsevégre egy kaszinó előtti parkolóban.

A 720S-nek nem csupán a lélegzetelállító fényezése figyelemreméltó, hanem menetdinamikája is, hiszen meghajtásáról egy új fejlesztésű, 4 literes, duplaturbós V8-as motor gondoskodik, nem kevesebb mint 710 lóerőt és 770 Nm-es csúcsnyomatékot kipréselve magából.

A hajtásláncnak valamint a látványos karosszériakialakításának köszönhetően a 720S 3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órás sebességre, 10.3 másodperc alatt teszi meg a negyed mérföldes távot, míg végsebessége 341 km/óra. Mi sem bizonyítja jobban az autó képességeit, minthogy a gyáriak állítása szerint a 720S fel tudja venni menetdinamikában a versenyt a P1-es hiperautójukkal.

Továbbá rendkívül figyelemreméltó az autóban található „Drift Control” rendszer, mely segít a kontrollált sodródás közben íven tartani az autót és nem engedi kitörni, valamint az újratervezett Proactive Chassis Control II, az üzemmódtól függően átforduló műszeregység és az új fejlesztésű elektrohidraulikus szervókormány.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...