Nagyot alkotott a Callaway – Itt a 2016-os Camaro SC610

Autó


Chevrolet
Hirdetés

A Chevrolet Camaro módosításokról elhíresült Callaway ismét hallatott magáról, ugyanis elkészítették a Camaro SC610-et, aminek 6.2 literes V8-as motorjával valósággal csodákat műveltek.

Hirdetés

A műhely elsődleges célja az volt az átalakítás megkezdésekor, hogy egy olyan sportautó kerüljön ki a kezeik közül, amit napi használatra is alkalmasnak találnak a vásárlók, éppen ezért a külső ezúttal meglehetősen visszafogottra sikerült.

Hirdetés

Igazából a Callaway emblémán kívül az egyetlen szemmel is jó látható eltérés az alapmodellhez képest az opcionálisan választható 9 küllős „FlowForged” kerekek jelenléte, de azért egyéb apróbb módosítások is történtek. Ilyen módosítás például a szénszálas motorborítás és az átdolgozott belső tér is, amelynek keretében speciális ajtó és küszöbborítás, valamint hímzett szőnyegek és Callaway emblémák is helyet kaptak az autóban.

A motorháztető alatt viszont nem csak a szénszálas borítás, de egyéb dolgok is megváltoztak, hiszen a hideg levegőt áramoltató rendszer, az optimalizált motorvezérlő egység és a három különböző hűtőt kezelő TripleCooled hűtőrendszer is hozzájárult ahhoz, hogy a motorból ki lehessen sajtolni azt a 610 lóerőt és 827 newtonméteres nyomatékot, ami nagyjából 155 lóerős és 210 nm-es pluszt jelent az alapváltozathoz képest.

A Callaway Camaro SC610 kupé és kabrió változatban is a vásárlók rendelkezésére áll majd, akiknek 15.5 millió forintot kell fizetniük a komplett csomagért. Abban az esetben viszont, ha már rendelkeznek egy hatodik generációs Camaro-val, az átalakításért már csak közel 5 millió forintot kell letenniük.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...