Nagyon komoly szereplőt bízhatnak meg a Volkswagen amerikai felügyeletével

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

Noha a Volkswagen dízelbotránya már lecsengőben van, az ügynek még jó sokáig érzi majd a következményeit a gyártó.

Hirdetés

Mint arról korábban már beszámoltunk, a legfőbb kérdésekben megszületett a megállapodás az Egyesült Államok illetékes hivatalai és a Volkswagen között, ezen megállapodásban pedig a kártérítések megfizetésén és az autók visszavásárlásán túl más feltételek is szerepeltek.

Hirdetés

Ilyen volt többek között az, hogy a következő három évben felügyelet alá helyezik a gyártó amerikai részlegét, ugyanis így szeretnék garantálni azt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan eset, mint korábban, vagyis, hogy a gyártó vezetői eltitkolnak bizonyos dolgokat, vagy épp félrevezetik a hivatalokat.

Szép lassan pedig a megállapodás ezen pontja is rendeződik, hiszen bár a hivatalos megerősítésre még várni kell, egyre több helyről hallani, hogy Larry Thompson ügyvéd lesz az, aki a következő három év során a gyártó minden egyes mozzanatát figyelni fogja. A politikában járatosabbak számára biztosan ismerős a név, ugyanis George W. Bush elnöksége alatt helyettes főügyészi pozíciót töltött be.

Helyettes főügyészi pozíciójában Thompson a kormányzati szintű csalások felderítésére szakosodott munkacsoportot vezette, de felügyelte többek között az összeomlott Enron Corp. nevű energetikai vállalat felszámolását is, tehát rendelkezik megfelelő tapasztalattal a hasonló ügyek terén, így alighanem ő lesz a legmegfelelőbb személy a Volkswagen szempontjából rendkívül kellemetlen feladat ellátására.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...