Most bárki megvásárolhatja, az első működőképes Ford GT prototípust

Autó


Hirdetés

Ha véletlenül lemaradtál volna a vadonatúj Ford GT megvásárlásáról, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen az előző generációs modellek közül mindig akad néhány eladó darab.

Hirdetés

A mostani azonban egy rendkívül különleges példány, hiszen a CP-1 volt az első hivatalosan is elismert prototípus, amit a gyártó a GT-hez készített még 2003-ban. A modell bemutatása előtt három példányt már készített a Ford, amelyek a mai napig a Henry Ford Múzeumban pihennek, ám ez volt az első olyan, amely funkcionális motorral, hajtáslánccal és teljes utastérrel felszerelve hagyta el a gyártósort.

Hirdetés

Ha ez még nem tenné eléggé különlegessé a modellt, akkor ott van a motortért fedő szénszálas „kagyló”, amelyet később a Ford a sokkal megfizethetőbb alumíniumra cserélt, amikor rájött, a szénszálas szerkezet használata 45 ezer dollárral növelte volna az autó árát.

07-Ford-09

A modellen megtalálható még az autót készítő és fejlesztő eredeti csapat 13 tagjának aláírása is, akik között olyan neveket találhatunk, mint a vállalat elnöke, Bill Ford, a tervező Camillo Pardo, a vezető mérnök Fred Goodnow és a legendás Carroll Shelby.

A modell árverésére jövő hónapban kerül sor, és bár egy ilyen prototípus árát nagyon nehéz megtippelni, támpontnak jó lehet, hogy ugyanezen aukciósház (Russo and Steele) korábban a második hivatalos prototípust 836 ezer dollárért értékesítette.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...