Mindössze 10 darab készül az egyedi Ferrari J50-ből

Autó


fotók:Ferrari
Hirdetés

A Ferrari egy méltó alkotással ünnepli meg azt, hogy 50 éve van jelen Japánban: egy limitált kiadású modellt lepleztek le, amiből mindössze 10 darabot készítenek a Special Projects részlegnél. Az alapokat a 488 Spider adja, de a karosszéria teljesen egyedi alkotás.

Hirdetés

A J50-et ma mutatták be Tokióban, a National Art Centerben, és tíz szerencsés juthat majd hozzá a kocsihoz. Mindegyiket teljes mértékben az ügyfél igényeihez igazítják, így kizárt, hogy két egyforma szülessen az eleve nagyon ritka autóból. A kétüléses, közép-farmotoros J50 targa karosszériát kapott, amit előszeretettel alkalmaztak Maranellóban az 1970-es és 1980-as években.

Hirdetés

A hajtásról a díjnyertes, 3.9 literes, turbófeltöltéses V8-as gondoskodik 690 lóerővel. Olyan klasszikus elemekkel is operál a J50, mint a bukósisakok rostélyát imitáló szélvédő-kialakítás, vagy éppen a fekete „osztóvonal” a karosszériában, ami a GTO, F40 és F50 modellekről lehet ismerős. A Ferrari Styling Centre-ben dolgozó tervezők célja az volt, hogy egy nagyon alacsony barchettát alkossanak meg, amit sikerült is elérni.

ferrarij50_05

Sokat dolgoztak az aerodinamikán is: a hűtők közelebb kerültek egymáshoz, az első lökhárítót teljesen áttervezték. A szélvédő kerete alacsonyabban van, így több levegő jut hátra a spoilerhez. A motor átlátszó polikarbonát alól köszön vissza, előtte pedig két bukókeret védi az utasokat: ezek olyan hatást keltenek, mintha a motorborítás meghosszabbításai lennének. A diffúzor formáját a repülőgépek hajtóműveinek utánégetője ihlette, mondja a Ferrari. A 20 colos felnik kovácsoltak és kifejezetten a J50 számára tervezték őket.

ferrarij50_01

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...