Messze a fehér színt választották legtöbben új autó vásárlása esetén

Autó


Fotó: Facebook/Josh Cartu
Hirdetés

Az autógyártók folyamatosan bővítik színpalettáikat, ám úgy tűnik, a vásárlók jelentős százaléka idén is az alapszíneket részesítette előnyben.

Hirdetés

A Largus által közölt adatok szerint messze a fehér számított 2016 legnépszerűbb színének az új autók vásárlása esetén, ami egyáltalán nem meglepő, tekintve, hogy néhány éve ez már akár megszokottnak is nevezhető.

Az autóipari festékgyártással foglalkozó Axalta által elkészített tanulmány szerint az új autót vásárlók 37%-a a fehér szín mellett teszi le a voksát, ami 2%-os növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Az abszolút rekord azonban Kínához tartozik, ott ugyanis a vásárlók nem kevesebb mint 57%-a döntött a fehér szín mellett, ami egészen elképesztő aránynak tűnik.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A második helyen 18%-kal ezúttal is a fekete végzett, amit többnyire a prémium és luxuskategóriás járművek esetében választanak az ügyfelek, míg a harmadik helyre 11%-os mutatóval az ezüst szín futott be. Az említetteken kívül a kék és a piros színek nevezhetők még népszerűnek, ezeket egyaránt 6-6 százaléka választja az ügyfeleknek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...