Megérkezett az első fotó a vadonatúj Nissan Leaf-ről

Autó


Fotó: Nissan
Hirdetés

Sokat kellett rá várnunk, de végül elérkezett a pillanat, és a Nissan közzétette a következő-generációs Leaf-ről készült első képet, amely a fényszórót ábrázolja.

Hirdetés

Az év későbbi szakaszában debütáló modellt az előd sikereinek figyelembevételével készítette el a gyártó, ami kötelező is volt számukra, hiszen állításuk szerint a több mint 260 ezer eladott példány a jelenlegi Leaf-et a legsikeresebb elektromos modellé tette.

Hirdetés

A most közzétett fotó alapján persze nem tudhatunk meg túl sok dolgot az újdonságról, hiszen csak a fényszórót láthatjuk, az azonban úgy tűnik, hogy nagyon high-tech lett, és sokkal jobban mutat a jelenlegi változaton látottaknál. Ami a megtehető távolságot illeti, a pletykák egy 60 kWh kapacitású akkumulátorcsomagról szólnak, amivel 350-400 kilométeres hatótáv lehetséges. A jelenlegi Leaf esetében maximum 30kWh és 250 km szerepel az adatok között.

A Renault-Nissan Szövetség vezérigazgatója, Carlos Ghosn korábban azt is megerősítette, hogy a Leaf a ProPilot nevet viselő félautomata vezetési technológiával érkezik, amelynek előnyeit az autópályákon használhatják majd ki a vezetők.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...