Megérkezett a frissített Opel Mokka – benne van az X!

Autó


fotók:GM
Hirdetés

A Mokka teljes neve a továbbiakban Mokka X, amivel a kocsi terepes-kalandor jellegét akarja hangsúlyozni a rüsselsheimi márka. Az autó külseje és belseje egyaránt megújult, ahogy a motorkínálat és a technika is.

Hirdetés

A Mokka az Opel sikermodellje, több mint 500 ezer darabot adtak el belőle Európában a 2002-es bemutatás óta, ezzel az egyik legkelendőbb kocsi a szubkompakt SUV-k között. A 4.28 méter hosszú Mokka X Genfben lesz látható életnagyságban, és rögtön feltűnik, hogy megkapta az Opel legfrissebb arculatát. A hűtőrácsban megjelent a szárnyat formázó vízszintes elem, a LED lámpákban pedig a dupla ív. Az Opel szerint ettől férfiasabb lett a kocsi megjelenése, egyben szélesebbnek hat. Olyan bevállalós fényezések érkeztek, mint az Amber Narancs vagy az Abszolút Vörös. A beltér szellősebb, letisztultabb, köszönhetően a 7 vagy 8 colos érintőképernyőnek a középkonzolon. A teljesen új műszeregységet pedig az Astra inspirálta.

Hirdetés

mokka4

A motorkínálatban ott az 1.6 literes dízel 110 és 136 lóerővel, és megérkezett az 1.4 literes, közvetlen befecskendezéses benzines turbó 152 lóerővel, ami kombinálható hatsebességes automata váltóval, Start/Stop rendszerrel, és adaptív összkerék-hajtással, amiben egy elektromágneses tengelykapcsoló dolgozik. A rendszer alaphelyzetben csak az első kereket hajtja, és az útviszonyoknak megfelelően kapcsolja be a hátsó tengelyt, de maximum 50 százalékot ad hátra.

Elérhető az adaptív LED, ami AFL LED néven fut, és olyan vezetősegédletek szerepelnek a listán, mint a táblafelismerő, a sávtartó automatika, ráfutásfigyelmeztető, míg az új generációs IntelliLink infotainment rögtön két változatban debütál. Az sem lesz akadály, hogy kapcsolatot létesítsünk IOS vagy Android okostelefonokkal.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...