Már élesítik az ördögi Mercedes-AMG GT3-at a jövő hétvégi Super GT futamra

Autó


Hirdetés

A Mercedes-AMG tovább folytatja felkészülését a Super GT sorozat új szezonjára, amely jövő hétvégén veszi kezdetét.

Hirdetés

A jelenleg még a Fuji Speedway versenypályán körözgető Mercedes-AMG GT3 több mint egy évvel ezelőtt esett át a kötelező ellenőrzéseken és felelt meg az FIA GT3-as követelményeinek. A 6.3 literes szívómotorral rendelkező modellen ugyan jelen pillanatban még az utolsó finomításokat végzik, jövő hétvégén már rajthoz áll első versenyén a japán Super GT sorozatban, méghozzá azon az Okayama versenypályán, amelyen a körrekordot mai napig Michael Schumacher és az ő 1994-es Benettonja tartja (1:14.023).

Hirdetés

Érdekes módon az új modell elődjével, az SLS AMG GT3-mal is versenyre kel majd a pályán, ugyanis csak négy csapat vásárolta meg az új AMG GT3-at, míg egy a korábbi modellel fog rajthoz állni.

Az utcai AMG GT-re épülő modell a tavaly megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt, ahol a jelenlévők megcsodálhatták a GT3 szénszálas anyagból készült kiszélesített lökhárítókkal, sárvédőkkel és átdolgozott ajtókkal rendelkező csomagját.

A lecsupaszított utastérben ugyanakkor nem sok látnivaló akad, hiszen abban csak az ilyenkor szokásos és egyben kötelező versenyspecifikus ülés, acél bukócső és a megszokott szénszálas elemek találhatóak.

Összesen 15 csapat nevezett be a GT500-as osztályba, míg 30-an a Super GT sorozat alacsonyabb, GT300-as osztályában mérik majd össze tudásukat.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...