Lerobbanhatnak a dízelbotrány miatt megjavított Volkswagen motorok

Autó


Hirdetés

A Volkswagen dízelbotrányának középpontjában az EA189-es kódjelű egység állt, és bár azóta jó néhány ilyen egységet már megjavítottak, úgy tűnik, az eredeti állapotukat nem sikerült visszaállítani.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság kormányának jelentése szerint a dízelbotrány miatt visszahívott, majd megjavított autók esetében többen műszaki meghibásodásról számoltak be, de nem ritka a megnövekedett üzemanyag-fogyasztással és lecsökkent teljesítménnyel kapcsolatos panasz sem.

Hirdetés

A javításon átesett, 2-literes dízelmotorral szerelt autók tulajdonosai mindezeken túl megnövekedett mennyiségű kipufogófüstről és a dízel részecskeszűrő (DPF) meghibásodásáról számoltak be. Többen azt állítják, hogy a kipufogógáz visszavezető szeleppel (EGR), a turbófeltöltővel és az üzemanyag-befecskendezőkkel is gondok vannak, de olyan is akadt, aki szerint az autó motorja a javítás után hangosabbá vált és a teljesítménye is visszaesett.

Ezen jelenségekkel vélhetően nem számolt a Volkswagen, ugyanis korábban jelezték, csak egy szoftveres frissítésről van szó az érintett modellek esetében, aminek nem kellene hatással lennie a teljesítményre. Hogy pontosan mi lesz az ügy kimenetele, azt egyelőre nehéz megjósolni, hiszen a Volkswagen szűkszavú közleményében csak annyit írt, hogy hasonló jellegű panaszokról sehol máshol nem számoltak még be.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...