Le Mans-ban megmutatja magát a Corvette C7 ZR1?

Autó


Fotó: Automobile Magazine
Hirdetés

A Chevrolet Corvette C7 ZR1 a márka történelmének eddigi legerősebb és leggyorsabb autója lehet, ugyanakkor az utolsó orrközépmotoros kialakítással rendelkező típus, ugyanis a C7 utódja, a C8, valószínűsíthetően középmotoros kialakítással fog rendelkezni.

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy a Corvette a Le Mans-i 24 órás versenyre szállítja a ZR1-est, hisz az Automobile Magazine oldalára frissen kikerült képeken az látható, hogy az egy Boeing 747-es repülőgép gyomrában pihen erősen letakarva, ám a borítás ellenére is tisztán kivehető a szélesre húzott első splitter valamint az óriási méretű hátsó szárny.

Hirdetés

A védőponyva alatt látszik, hogy a hamarosan meghajtott ZR1 még mindig prototípus formájában fog megmutatkozni, ugyanis még mindig jelentős álcafóliát visel magán, továbbá rajta hagyták a kipufogórendszeren azokat a furcsa meghosszabbított, hangtompító nyúlványokat, melyekre azért volt szükség, mert az autó túl hangosnak bizonyult a nürburgringi tesztelések közben.

Mindenki biztos lehet abban, hogy a Corvette ZR1 helyt tudna állni a verseny mezőnyében, de a vállalat valószínűleg pusztán erődemonstráció valamint marketing céljából viszi el a prototípust Le Mans-ba, ugyanis a ZR1 az eddigi legpályaorientáltabb autója lesz a márkának, így az első nyilvános szereplés roppant testhezálló és stílusos lehet, ha valóban megjelenik a 24 órás verseny helyszínén.

A ZR1 meghajtásáról nincsenek hivatalos információk, ám teljesítménye vélhetően 700 lóerő lesz, melyet egy ismeretlen hengerűrtartalmú V8-as, kompresszoros egységből állít elő. Egyes források szerint a motor ereje elérheti akár a 750 lóerős teljesítményt is, és a nürburgringi körrekord felállításáért is méltán indulhat harcba az extrém aerodinamikával ellátott szörnyeteg.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...