Kis híján megduplázta értékesítési számait a McLaren

Autó


Fotó: McLaren
Hirdetés

2016 egy remek év volt a McLaren közúti modelleket gyártó részlege számára, hiszen értékesítési szempontból saját elvárásaikat is sikerült túlteljesíteniük.

Hirdetés

Wokingban korábban úgy számoltak, hogy idén mintegy 3000 autó kerülhet új tulajdonosához, ezzel szemben a december végi adatok szerint 2016-ban 3286 modellt értékesítettek, amely 99.3 százalékos növekedést jelent a megelőző év 1654 értékesített modelljéhez képest.

Ahogyan az várható volt, a Sport Series család volt a legnépszerűbb, ezekből 2031-et értékesítettek, a két fő modell az 570S és az 570GT volt. Ami viszont ennél nagyobb meglepetés, az az, hogy a Super Series is folytatja a saját sikertörténetét, hiszen az elmúlt évben nem kevesebb mint 1255 példány talált új gazdára.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Úgy vágtunk neki ennek az évnek, hogy növekedést szeretnénk elérni, hiszen ez volt az első olyan év, amikor a Super Series modellek végig gyártásban voltak, de végül még a legoptimistább elvárásainkat is sikerült felülmúlnunk. Az értékesítések mellett jelentős mértékben fektettünk a jövőbe is”, mondta a McLaren Automotive vezérigazgatója, Mike Flewitt.

Földrajzi szempontból továbbra is Észak-Amerika a legnagyobb piac a McLaren számára, de más területeken, köztük Európában is egyre népszerűbbek a modellek, hiszen az itt értékesített 996 példány 153%-os növekedést mutat.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...