Jön a Mercedes-Maybach SUV, akár még elektromos hajtásláncot is kaphat

Autó


Fotó: Mercedes/Maybach coupe
Hirdetés

A Mercedes-Benz kínálatában számos SUV modell található, de egészen biztosan mind közül a Maybach változat lesz a legfényűzőbb.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben csak spekulációkat hallhattunk a modell elkészítésével kapcsolatban, most azonban a Detroitban zajló autókiállításon a Mercedes-Benz vezetője, Dieter Zetsche megerősítette, hogy a Maybach SUV érkezik.

Természetesen részleteket nem árult el az újdonsággal kapcsolatban, de amikor megérkezik, olyan modellekkel kell majd felvennie a versenyt, mint a Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan, vagy épp az addigra bemutatásra kerülő Lamborghini Urus.

Hirdetés

A kiváló minőségű anyaghasználat és a csúcstechnológia természetesen adott lesz az SUV esetében, ám ennél akár többet is nyújthat, ugyanis a gyártó marketing részlegének alelnöke szerint a hagyományos belsőégésű motor mellett elektromos hajtásláncot is kaphat.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Hamarosan elkezdjük majd az EQ mintájára formálni autóinkat. Láthatunk majd elektromos-meghajtású modelleket az AMG-től és a Mercedes-Maybach-tól is, mert ilyen gondolkodásmóddal rendelkezünk. Az elektromosítás előbb vagy utóbb, de minden autót utol fog érni, nekünk pedig fel kell készülnünk erre. El fogunk érni egy olyan ponthoz, amikor a paletta minden egyes tagja elektromos-meghajtású lesz”, mondta Jens Thiemer.

Egyelőre nincs hivatalos információ arra vonatkozóan, hogy mikor érkezik a Mercedes-Maybach SUV, de a hagyományos változat vélhetően az évtized vége felé láthatja meg a napvilágot.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...