Íme az új Skoda SUV előfutára: merész formát mutat a VisionS koncepció

Autó


képek:Skoda
Hirdetés

A Genfi Autószalonon láthatjuk majd a VisionS tanulmányt, ami ízelítőt nyújt abból, milyen formavilágot alkalmaznak a cseh márka új SUV-jánál. A Skoda szerint a dizájn jó egyensúlyt jelent az esztétikum, az erő, és a funkcionalitás terén.

Hirdetés

2014-ben a VisionC-vel jelezte a Skoda, milyen irányt vesznek a formát illetően, és ezt emelték át az SUV-k közé a VisionS-sel. (Az S betű az SUV-ra utal a névben.) Méretei felülmúlják a Yetit: 4.7 méter hosszú, 1.91 méter széles, és 1.68 méter magas. A VisionS esetében három üléssorral találkozunk majd a kézzel fogható tanulmánynál, és hat személy számára kínál szellős teret.

Hirdetés

A karosszériát a fény-árny játék uralja, szigorú élek és vonalak határozzák meg a fellépését. A motorház körbefogja a logót a kocsi orrán, ami ismerős lehet a jelenlegi modellekből, a hűtőrács függőleges elemeit és a logót kristályos betétek emelik ki. Utóbbival a cseh kristályművészet előtt tisztelegnek, és ez az új Superb első fényszóróiban is megtalálható. Hátul méretes diffúzorba ágyazták be a két kipufogóvéget, a lámpák C alakja pedig lefut egészen a lökhárítóig. Talán említeni sem kell, hogy a hátsó világítótesteknek is jutott a kristályos elemekből.

visions3

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...