Ilyen formában születhetne újjá az Opel Tigra?

Autó


Fotó: Kamil Podolak
Hirdetés

Az Opel Tigra sokak kedvenc autója volt, hiszen relatív megfizethető árával és külső megjelenésével kiemelkedett a vállalat modellkínálatának tagjai közül.

Hirdetés

A Tigra generációtól függetlenül nem rendelkezett sportautós génekkel, mi több, a vezetési élménye is csak az átlagos szintet hozta, pedig lendületes külseje többet sejtetett az általa valóban nyújtott menetdinamikáról.

Hirdetés

Ennek ellenére rengeteg rajongója volt, akik napjainkban is mindent megadnának azért, hogy az Opel újra gyártásba küldje a Tigrát, ezzel is megörvendeztetve sokak legbelsőbb vágyait. Az Opelnél többször napirenden volt már a legendás modell feltámasztásának kérdése, ám végül mindig az mellett döntöttek, hogy az utódot egyelőre nem készítik el, hiszen a projekt rengeteg fejlesztési költséget emésztene fel, melynek megtérülésére nem lenne garancia.

Viszont azok, akik továbbra is töretlenül hisznek abban, hogy az Opel egyszer feltámasztja a Tigrát, és képtelenek kivárni annak megjelenését, azok gyönyörködjenek a szintén rajongó, Kamil Podolak digitális műalkotásaiban, melyek nagyon jól szemléltetik, hogyan is nézhetne ki a típus modernkori reinkarnációja.

A látványos digitális vázlatokon egy kétüléses kupét láthatunk, mely leginkább úgy fest, mintha az Opel GT tanulmányautó legfőbb vonásai keveredtek volna össze a Tigra egyedi sziluettjével, minek köszönhetően a végeredmény egy futurisztikus, dinamikus megjelenésű, kompakt sportautó, melynek arányai az első generációs Tigráéra emlékeztetnek. Természetesen a visszapillantó tükrök helyén apró kamerákat találhatunk, mint ahogy az ilyen és ehhez hasonló látványterveken általában lenni szokott.

A vázlatokon szereplő jármű belseje leginkább egy Sci-Fi filmre emlékeztet mindenkit, hisz a kormány”kerék” úgy fest, mintha egy Top Fuel Dragster-ből emelték volna át úgy, hogy az tökéletesen passzoljon a letisztult, minimalista utastér megjelenéséhez.

Az Opel a jövőben valószínűleg újból elő fogja venni a Tigra utódlásának kérdését, és csak reménykedni lehet benne, hogy pozitív döntés esetén a végeredmény több pontos is hasonlítani fog a művész által megálmodott autó formáira.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...