Hosszított tengelytávú Bentley Mulsanne mutatkozik be a Genfi Autószalonon

Autó


Bentley
Hirdetés

A Bentley bemutatta 2017-es Mulsanne modellválasztékát, amely immár egy hosszított tengelytávú változattal is kibővült.

Hirdetés

A korábbi modelleket gyakran érte az a vád, hogy kissé idejétmúlt külsővel rendelkeznek, és valljuk be, volt is ebben némi igazság, ezt pedig a tervezők is érezték, ezért több módosítást is eszközöltek a 2017-es modellek megjelenésén.

Hirdetés

Elsőként ott van rögtön az autó orra, ami a rozsdamentes acélból készült polírozott rácsoknak köszönhetően sokkal modernebb megjelenést nyújt, mint korábban, de ehhez az is kellett, hogy a függőleges rácsokat távolabb helyezzék el egymástól. A tervezők végre átadták a múltnak a különböző szintekben lévő első lámpákat is, így az új modellnél már a lekerekített dupla kialakítású fényszóró is egy szintben helyezkedik el, ez pedig lényegesen jobb megjelenést biztosít az autónak.

A krómozott alsó hűtőmaszk az exkluzivitást sugározza, az oldalra helyezett „B” alakú nyílások pedig a minőséget és a részletességet, hiszen ugyanezt a „B” formájú elrendezést figyelhetjük meg az autó hátsó lámpáinak esetében is, így az autó eleje és hátulja tökéletes összhangban van egymással.

Természetesen egy Bentley esetében a belsőre is legalább akkora hangsúly helyeződik, mint a külsőre, ez pedig a 2017-es Mulsanne esetében sem lesz másképp. Annak érdekében, hogy a vásárlók teljesen személyre tudják szabni az autó belső terét, nem kevesebb, mint 24 különböző árnyalatú bőrből választhatják ki a számukra megfelelőt, de a kárpit esetében is 13 egyedi variáció áll rendelkezésükre, amik között még a kő mintázatú is ott szerepel.

Arról, hogy a vezető és az utasok is jól érezzék magukat az autóban, egy 8”-es érintőképernyővel rendelkező infotainment rendszer gondoskodik, amely az adatok tárolásának érdekében 60GB-os beépített tárhellyel is rendelkezik. Az Android Auto és Apple CarPlay rendszerekkel is kérhető modellben a zene iránt rajongó autósok is tökéletesen érezhetik majd magukat, erről pedig egy 20 hangszóróból álló 2200 wattos hangrendszer fog gondoskodni, ami még a legigényesebb vásárlók elvárásainak is biztosan megfelel. Azoknak sem kell majd unatkozniuk, akik a hátsó ülésen foglalnak helyet, ott ugyanis találnak maguknak két Android operációs rendszert futtató 10.2”-es képátlóval rendelkező táblagépet is, amik a videóhívások biztosításának érdekében előlapi kamerával is fel lesznek szerelve.

A Mulsanne Speed is hasonló módosításokon megy majd keresztül, annyi különbséggel, hogy ott a váltó, a felfüggesztés és a futómű is finomhangolásra kerül a tökéletesebb vezethetőség érdekében. A fentieken kívül a Mulsanne modellcsalád kap még egy első hallásra talán apróságnak tűnő, ám nagy jelentőséggel bíró frissítést is, ugyanis az autók megkapják a Dunlop legújabb fejlesztésű hab alapú abroncstechnológiával ellátott gumijait is, amik megszüntetik azt a zajt az autó belsejében, amit a hagyományos abroncsüreg rezonanciája kelt.

Ami a hosszított tengelytávú modellt illeti, a hátsó, dönthető ülésekben helyet foglaló utasoknak ezentúl 250 mm-rel több hely áll majd rendelkezésre, ami elsősorban a lábuk eddiginél is kényelmesebb elhelyezését szolgálhatja majd. Na meg persze elősegítheti a könnyedebb hozzáférést ahhoz a lehajtható tálcához, ami nem kevesebb, mint 600 egyedi komponensből áll össze. A fenti kényelmi funkciókon kívül egy további előnnyel is rendelkezik még a hosszított tengelytávú modell a másik kettővel szemben, estében ugyanis a napfénytető mérete is megnövekedett, ezáltal pedig jóval több természetes fény juthat be az utastérbe, ami mindenképpen egy hasznos tulajdonságnak tekinthető.

Az alap és a hosszított tengelytávú Mulsanne teljesítményéért egy 6.5 literes V8-as biturbo motor felel majd, ami 505 lóerő és 1020 nm-es nyomaték leadására képes, míg a Mulsanne Speed esetében egy 530 lőerővel és 1100 nm-es nyomatékkal rendelkező V8 erőforrás garantálja majd a felhőtlen vezetés élményét.

A frissített Mulsanne modellcsalád a március 1-én kezdődő Genfi Autószalonon mutatja meg magát a nagyközönségnek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...