Hivatalosan is bemutatásra került a 740 lóerős Lamborghini Aventador S

Autó


Fotó: Lamborghini
Hirdetés

A Miura, az Islero, a Countach és az Urraco után most a Lamborghini Aventador is csatlakozik az ’S’ jelzésű modellek illusztris táborához, hiszen a gyártó ma bemutatta az új V12-es erőforrással és 740 lóerős teljesítménnyel érkező Aventador S Coupét.

Hirdetés

Az olasz gyártó szerint nincs még egy olyan sportautó, amely hasonló vezetési élményt tudna nyújtani a benne ülőknek, ezért bátran ajánlják azt azoknak, akik vágynak az ilyen jellegű kényeztetésre.

Ahogyan az az ’S’ modellek esetében lenni szokott, mindennek a lelke az erőforrásban rejlik, ezért a Lamborghini hozzányúlt a híres V12-es egységhez, amely 40 lóerővel erősebb lett. A maximális teljesítmény 8400-as, a maximális nyomaték pedig 5500-as fordulatszámtól áll a vezető rendelkezésére. Az erő továbbításáról a gyártó saját fejlesztésű 7-fokozatú ISR váltója, a stabilitásról pedig összkerékhajtás gondoskodik. Ezen kiépítés 2.9 másodperces 0-100-as, 8.9 másodperces 0-200-as és 24.5 másodperces 0-300-as gyorsulást tesz lehetővé, miközben a végsebesség 350 km/órában lett meghatározva. Annak érdekében, hogy az ügyfél a lehető legjobban a saját igényeinek megfelelően használhassa az autót, az előre beprogramozott vezetési módok mellé megérkezett egy teljesen személyre szabható EGO nevet viselő mód is, amellyel valószínűleg sokan el fognak majd játszadozni.

Hirdetés

03-Lamborghini

Az Aventador S Coupé azonban már az erőforrás ismerte nélkül is hihetetlen erőt sugároz, a tervezésekor pedig pont ez játszotta a főszerepet, ugyanis szerették volna, ha az Aventador modellekre jellemző dinamizmus, finomság és agresszivitás az új modell esetében is megmarad, ezért továbbra is éles vonalakkal találkozhatunk, miközben a hatszögletű kipufogó gyakorlatilag ordítva jelzi, hogy nem akármilyen erő lakozik odabenn. Az autó orrésze továbbra is egy rendkívül dühös cápát idéz, ám az elemek kialakításakor nem csak a megjelenés játszotta a főszerepet, amit az is jól jelez, hogy az Aventador S Coupé orrésze 130%-kal nagyobb leszorítóerőt nyújt az első Aventadornál, miközben az oldalsó szellőzőnyílásoknak köszönhetően csökkent a turbulencia, javult a szellőzés és növekedett a hatékonyság is.

03-Lamborghini-02

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A modell természetesen az utastérben is teljesíti küldetését, ami nem más, mint hogy eltérő legyen a többiektől. Ez egyértelműen sikerül neki, hiszen az egyedi igényekhez szabott legkülönfélébb anyagoktól a színekig mindent megtalálhatunk, mint ahogy megtalálhatjuk az autó nevéhez illő vadonatúj „S” felszereltségi szintet is, amely esetében különlegesen megmunkált szénszálas berakássokkal is találkozhatnak a vásárlók. A páratlan design fejlett technológiával is párosul, hiszen a műszerfalon ezentúl már egy teljesen átdolgozott grafikával operáló interaktív TFT LCD megjelenítőt találhatunk, amely mellé akár LED környezeti megvilágítást is igényelhetünk.

03-Lamborghini-06

Az, hogy mennyibe kerülhet majd a modell, egyelőre még nem ismert, ám vélhetően alaposan a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki egy Aventador S Coupét szeretne a gyűjteményében látni.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...