Hivatalos: érkezik a Mercedes új hibrid szuper-autója, F1-es technikával

Autó


Hirdetés

A Mercedes-Benz a Párizsi Autószalon előestéjén hivatalosan is megerősítette, hogy egy új hibrid szuper-autón dolgozik, ami F1-es technikát is fog kapni.

Hirdetés

A német gyártó egy komoly bejelentéssel vágott neki a nagy eseménynek Párizsban, amikor is leleplezésre került az új nagy tervük, ami nem más, mint egy következő generációs középmotoros hibrid szuper-autó, ami F1-es technikát fog kapni.

Hirdetés

Az új modell érkezését a cég kutatás és fejlesztési részlegének vezetője, Thomas Weber erősítette meg, aki az év végén visszavonul.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy hivatalosan is megerősíthettem az AMG következő nagy projektjét, ami már úton van. Egy nagyon teljesítményű AMG hibrid modell lesz ez, ami a Forma-1-ben ismert hajtáslánc technológiát fogja megkapni.”

„Az AMG vezetésével a leghatékonyabb és legjobban teljesítő, valamint leglátványosabb AMG fog előállni, ami valaha is készült a gyártó égisze alatt. Ennek az alapját egy rendkívül hatékony és intelligens hajtáslánc fogja adni. Természetesen nem lesz szó kompromisszum az autó érzelmi vonzerejét illetően.”

Noha a Mercedes-AMG szuper-autó elgondolása vetekszik a LaFerrarival, a McLaren P1-gyel és a Porsche 918 Spyder modellel, a németek az Aston Martin és a Red Bull közös gyermekét, az AM-RB 001-et szeretnék lenyomni, aminek az első legyártott verziói 2018-ban érkeznek meg a tulajdonosokhoz.

Ezzel együtt az is megerősítésre került, hogy a Mercedes-AMG palettája 2017-ben további 10 modellel fog bővülni.

Egyelőre nem tudni sokkal többet a konstrukcióról, de azt igen, hogy a karosszéria a karbonos fülke körül hasonló kialakítást fog kapni, mint az F1-ben, és még a szoftver, valamint a technológia is megegyező lesz bizonyos területeken a Mercedes F1 W07 versenygépével. Nem hivatalos információk szerint az autó körülbelül 3 millió eurós árazással fog indulni.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...