Hivatalos: A Ferrari F12 tdf 770 lóerős V12-es erőforrása került az SP275 RW Competizione-ba

Autó


Fotó: Ferrari
Hirdetés

Sokáig azt sem tudhattuk, pontosan milyen modellel is van dolgunk, most viszont az olasz gyártónak köszönhetően arra is fény derült, milyen erőforrást találhatunk benne.

Hirdetés

A mindössze egyetlen példányban létező SP275 RW Competizione modellbe ugyanis az F12 tdf-ben található 6.3-literes V12-es egység került, amely 770 lóerős teljesítménnyel és 705 Nm-es nyomatékkal szerepel a portfólióban.

Hirdetés

A hétsebességes duplakuplungos váltóval szerelt modell teljesítményadatai egyelőre nem ismertek, de mivel az F12 tdf 2.9 másodperces 0-100-as gyorsulást és 340 km/órás végsebességet produkál, vélhetően az újdonság sem sem marad el tőle.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

01-Ferrari-01

A hajtáslánc mellett a két modell a futóművön és az elektronikán is osztozik, aminek értelmében hasonló tengelytávval és a stabilitás növelésének érdekében négykerék-kormányzással is találkozhatunk. Mivel az alapok gyakorlatilag ugyanazok, adja magát a helyzet, hogy leginkább a külső megjelenés tekintetében tér el a modell, hiszen az SP275 RW Competizione elkészítését az 1960-as évek klasszikus 275 GT modellje ihlette.

Ennek köszönhetően az új modell módosított fényszórókkal, jobban lekerekített hűtőráccsal, és úgy összességében könnyedebb vonalvezetéssel került bemutatásra. Az SP275 RW Competizione jelen pillanatban mindössze egyetlen példányban létezik, és könnyen előfordulhat, hogy ez a jövőben is így marad.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...