Hivatalos: 106 darab készül a McLaren F1 utódjából, és már mind elkelt

Autó


fotó:McLaren
Hirdetés

Egy autó, amire már hiába vágyunk, akkor is, ha kőgazdagok vagyunk: a McLaren dolgozik a legendás F1 utódján, és már mind elkelt úgy, hogy csak egy vázlatot láthat belőle a nagyközönség. A Hyper-GT projektet a BP23 kódnév alatt fejlesztik.

Hirdetés

A McLaren úgy jellemezte a Hyper-GT-t – ez még nem a hivatalos típusnév -, hogy azzal a valaha volt legambiciózusabb projektbe vágnak bele Wokingban, a kocsi pedig „az egyik legerősebb” modelljük lesz, ami valaha készült. A szakértők szerint ez azt jelenti, hogy nem múlja felül a P1 teljesítményét, de a 675LT-nél erősebb lesz. A háromüléses autó igazi GT lesz, tehát a mindennapokban is megállja majd a helyét, mindezt hihetetlen teljesítménnyel kombinálva, ráadásul úgy, „ahogy azt még semmi sem tette korábban”.

Hirdetés

A BP23 kódjelű autót a McLaren Special Operations (MSO) fejleszti, a BP2 arra utal, hogy ez a második kocsijuk az F1 után, a 3-as pedig az ülések számát jelzi. A Hyper-GT is háromüléses lesz, akárcsak az F1, ugyanabban az elrendezésben, ez látszik a látványterven is. Olyan jegyeket örököl meg még az F1-től, mint a tetőbe nyúló ajtók és a tetőn elhelyezett légbeömlő.

A GT-ből csak zárt változatot készítenek, nem lesz kabrió vagy egy kemény, pályára kihegyezett kivitel. A tető tehát fix, ez illik igazán a grand tourer jelleghez. Minden egyes tulajdonos az MSO-val fog együtt dolgozni hibrid sportkocsi a tervezése során, megálmodva az egyedi színeket és kiegészítőket. Árát 2 millió fontra teszik bizonyos források – kb. 720 millió forint -, 2019 elején érkezik a „kereskedésekbe”.

hypergt

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...