Híd múlt és jövő között: elektromos formában éled újjá a VW Mikrobusz

Autó


fotó:Volkswagen
Hirdetés

A Volkswagen Detroitban leplezi le az elektromos I.D. modellpaletta második tagját, melynek formája a legendás Mikrobuszt támasztja fel. Ha úgy dönt a sofőr, a variálható kabinnal rendelkező kisbusz teljesen önvezető funkcióra vált.

Hirdetés

Január 8-22. között rendezik meg az észak-amerikai seregszemlét Detroitban, ahol a VW bemutatja a második I.D. családtagot. Az egyterű feladata, hogy hidat verjen a márka génjei és az elektromos mobilitás között.

Hirdetés

A képek alapján megállapítható, hogy a forma rendkívül sokat örökölt az első Transportertől, de modern technológiát kap, beleértve a LED lámpákat és jelvényt. A kocsi a MEB nevű platformra épül, ahogy a Párizsban látott ferdehátú ID tanulmány is. Az autó két elektromos motorral rendelkezik és összkerékhajtású, sokoldalú, jól variálható kabint rejt.

Ez a koncepció is teljesen önvezető lesz: elég megnyomni a logót a kormányon, a volán ezek után besüllyed a műszerfalba. Miközben a sofőr és az utasok kikapcsolódnak, radarok, kamerák, lézerszkennerek és ultrahangos érzékelők pásztázzák a külvilágot és a forgalmat. Nagy tér az utazáshoz és nagy hatótáv – ezt ígéri a VW a második ID modellel.

db2016au01068

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...