Hátsókerék-hajtású Lamborghini Huracan Spyder érkezett az olasz gyártótól

Autó


Fotó: Lamborghini
Hirdetés

A Lamborghini bővítette Huracan kínálatát, a bővítés pedig ismét a Spyder változatot érintette, amely immár a vállalat hátsókerék-meghajtású rendszerével is elbüszkélkedhet.

Hirdetés

A keménytetős Huracan LP580 nyomdokaiban haladva a Los Angelesben most bemutatott Huracan Spyder is megkapta a hátsókerék-meghajtást, ám ezen kívül is számos dolog megkülönbözteti még azt az összkerékhajtású modelltől.

Az új variánsba ugyanis az alapmodellben is megtalálható 5.2-literes V10-es erőforrás került, ám 602 lóerő helyett itt már csak 572 lóerő áll a vezetők rendelkezésére, igaz, a modell még így képes rá, hogy álló helyzetből 3.6 másodperc alatt 0-100-ra gyorsuljon, és a végsebesség tekintetében sem érezhető nagyobb visszaesés, hiszen, ahol lehet, ott akár 320 km/órával is száguldozhatnak a vásárlók.

Hirdetés

03-Lamborghini-05

A hátsókerék-hajtású rendszer mellé továbbra is a Lamborghini Doppia Frizione nevű 7-fokozatú duplakuplungos váltót társította a gyártó, mint ahogy a hatékony launch control funkció is megmaradt.

Nem változtattak az első lökhárítón sem, amely a légbeömlőknél továbbra is felvonultatja az úgynevezett lapátokat, amelyek amellett, hogy aerodinamikai feladatokat látnak el, az autó megjelenését is agresszívabbá teszik. Hátul ugyanakkor már történt némi módosítás, hiszen érkezett egy új lökhárító, és a rácsozáson is finomítottak egy keveset a mérnökök.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

03-Lamborghini-02

Akárcsak az összkerékhajtású Huracan Spyder, a most bemutatott hátsókerekes változat esetében is 17 másodperc alatt nyitható és csukható a vászontető, a folyamatot pedig 50 km/órás sebesség alatt bármikor elindíthatja a vezető. Az alapváltozattal ellentétben azonban itt már másfajta súlyelosztásról beszélhetünk, hiszen az első tengelyre 40%, a hátsó tengelyre pedig 60% jut, amely amellett, hogy jelentősen csökkenti az első tengelyre nehezedő terhelést, az alulkormányzottság megszüntetését is elősegítheti.

A modell 2017 januárjában érkezik meg a kereskedésekbe.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...