Frissült a Skoda bestsellere: nem véletlen, ha ismerős az Octavia új arca

Autó


fotók:Skoda Auto
Hirdetés

Több mint 100 piacon kapható világszerte a Skoda messze legsikeresebb modellje, a kompakt Octavia. A csehek frissítették a modellt, melynek eleje időutazásra invitál, és a W212-es E-osztályt juttatja eszünkbe.

Hirdetés

Az Octavia 1996-ban mutatkozott be, több mint 5 milliót értékesítettek belőle. A frissítés keretében változott a kocsi eleje és hátulja, újak a fényszórók, melyek elöl kettős kialakítást kaptak, akárcsak a fent említett Mercedes esetében láthattuk anno. LED technológiát alkalmaznak bennük, hátul C alakban világítanak. Az autó szélesebbnek hat, köszönhetően annak is, hogy a kerekek szélesebben ülnek. A helykínálat és a csomagtér maradt változatlan: 590 és 610 liter alaphelyzetben a limuzin és a kombi esetében.

Hirdetés

Új a fedélzeti infotainment rendszer, és minden felszereltség esetén kapacitív a kijelző, mely érintésvezérelt. A legmagasabb Columbus szint esetében 9.2 coll az átmérője. Utóbbihoz jár WIFI hotspot is, kérésre SIM modul is rendelhető LTE sebességű kapcsolattal. Okosabb és fejlett asszisztenseket kapott az Octavia: vontatás esetén például elektronika manőverezik helyettünk, ha tolatni akarunk. Van gyalogosvédelem, összetettebb lett a parkradar, ami immár keresztirányú forgalom figyelésére és a holttér figyelésére is alkalmas.

A felszerelések között fűthető kormány is szerepel, személyre szabható okoskulcs, ami megjeleníti a saját beállításokat, a kombi csomagtartójába mobil zseblámpát tettek a mérnökök. A motorok terén öt TSI és négy TDI áll rendelkezésre 1 liter és 2 liter közötti skálán, 84 és 184 lóerő közötti teljesítménnyel. A frissített Octavia év végétől kapható, 2017 elején szállítják őket.

octavia005

octavia004

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...