Frissült a Skoda bestsellere: nem véletlen, ha ismerős az Octavia új arca

Autó


fotók:Skoda Auto
Hirdetés

Több mint 100 piacon kapható világszerte a Skoda messze legsikeresebb modellje, a kompakt Octavia. A csehek frissítették a modellt, melynek eleje időutazásra invitál, és a W212-es E-osztályt juttatja eszünkbe.

Hirdetés

Az Octavia 1996-ban mutatkozott be, több mint 5 milliót értékesítettek belőle. A frissítés keretében változott a kocsi eleje és hátulja, újak a fényszórók, melyek elöl kettős kialakítást kaptak, akárcsak a fent említett Mercedes esetében láthattuk anno. LED technológiát alkalmaznak bennük, hátul C alakban világítanak. Az autó szélesebbnek hat, köszönhetően annak is, hogy a kerekek szélesebben ülnek. A helykínálat és a csomagtér maradt változatlan: 590 és 610 liter alaphelyzetben a limuzin és a kombi esetében.

Hirdetés

Új a fedélzeti infotainment rendszer, és minden felszereltség esetén kapacitív a kijelző, mely érintésvezérelt. A legmagasabb Columbus szint esetében 9.2 coll az átmérője. Utóbbihoz jár WIFI hotspot is, kérésre SIM modul is rendelhető LTE sebességű kapcsolattal. Okosabb és fejlett asszisztenseket kapott az Octavia: vontatás esetén például elektronika manőverezik helyettünk, ha tolatni akarunk. Van gyalogosvédelem, összetettebb lett a parkradar, ami immár keresztirányú forgalom figyelésére és a holttér figyelésére is alkalmas.

A felszerelések között fűthető kormány is szerepel, személyre szabható okoskulcs, ami megjeleníti a saját beállításokat, a kombi csomagtartójába mobil zseblámpát tettek a mérnökök. A motorok terén öt TSI és négy TDI áll rendelkezésre 1 liter és 2 liter közötti skálán, 84 és 184 lóerő közötti teljesítménnyel. A frissített Octavia év végétől kapható, 2017 elején szállítják őket.

octavia005

octavia004

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...