Fiat Tipo kombi hazai bemutató – nagy tér, kedvezménnyel

Autó


fotók:Auto-Live
Hirdetés

Lassan egy hónapja kapható Magyarországon a Fiat Tipo puttonyos változata, melyet most akcióval kívánnak még vonzóbb ajánlattá tenni. Egynégyes motorral és ajándék metálfénnyel már 3 990 000 forintért elvihető a legnagyobb Tipo.

Hirdetés

szerző:Dénes Gergely

Hirdetés

A Tipo ezen változata 4,57 méter hosszú, csomagtere 550 literes, a Pop szinten is széria „Magic Cargo” csomagtér-elemek révén pedig praktikus és rugalmasan használható a hátul rendelkezésre álló űr. A csomagtérpadló két szinten rögzíthető, a második üléssor ledöntésével pedig sík felületet kapunk, a csomagtér hossza meghaladja a 180 centimétert ebben az esetben. Az LPG-s vagy pótkerékkel felszerelt kivitelek esetében 20 literrel csökken a csomagtér befogadóképessége. Még ebben az esetben is nagyobb, mint amit a Focus SW (490l) vagy a Renault Megna Grandtour (521 l) villant. Az Astra Sports Tourer 540 literével középen található a Tipo kombihoz képest.

A motorok terén a  benzines választékban elérhető a 95 lóerős 1,4 literes 16 szelepes, a 120 lóerős 1,4-es T-Jet, valamint a 110 lóerős 1,6 literes E-TorQ motor. A kínálatot a 95 lóerős 1,3-as Multijet II és a 120 lóerős 1,6-os Multijet II dízelmotor teszi teljessé.  Utóbbi már rendelhető a DCT duplakuplungos automata sebességváltóval is.

A rövid tesztúton megtapasztalhattuk a hazai utakra eltalált futóműbeállítást, ami a kényelmet helyezi előtérbe, de mégsem imbolyog tőle a Tipo, kellően stabilan tartja a karosszériát. Az utastér hangszigetelése is jól sikerült, a legmagasabb felszereltségű Lounge érintőképernyője kellemes megjelenésű, jól használható, és TomTom navigációval dolgozik. (A szoftverben nincs magyar nyelv.) Az egyhatos dízel lendületesen viszi a kombit, 320 Nm nyomatéka tettre kész kocsit farag belőle, a hatsebességes kézi váltó jó kapcsolási érzettel bír. Persze, itt-ott érződik rajta, hogy meg kellett fogni a költségeket, értve ezalatt elsősorban a kabinban található anyagokat, cserébe négy felnőtt is kényelmesen utazhat benne sok poggyásszal a fedélzeten.

Nem titok, hogy a Tipo kombi elsősorban remek ár-érték aránnyal kíván érvényesülni, ergo ne kelljen sokat fizetni azért, ha valaki sokat, azaz nagy teret akar. Ez sikerülhet is neki, különösen a február 16-25. között tartott Nyílt Napok keretében, amikor a fent említett kedvezményekkel vihető el a belépőmodell. Egy közepes szintnek megfelelő, Easy felszereltségű Tipo kombi 5.1 millióba kerül 5.2 millió helyett, de többek között olyan tételeket tartalmaz felár nélkül, mint a könnyűfém felni, tolatóradar, navigáció, és az automata klíma. (Árlista ezen a linken.)

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...