Ezek lennének a BMW i5 alapvonalai?

Autó


képek:AutoGuide.com
Hirdetés

Egy kanadai oldal, az AutoGuide.com hozta nyilvánosságra a lenti számítógépes grafikákat, melyek vélhetően az i5 formáját ismertetik és szabadalmi célokra készültek. A dokumentumokat Japánban nyújtották be még áprilisban, az i3 és i8 közé érkező elektromos modellt hivatott szemléltetni.

Hirdetés

Méretében a 3-as sorozattal említhető egy lapon az i5, de a helykínálat érezhetően nagyobb lesz, hiszen a hátul elhelyezett elektromos motor kompakt kialakítást kap, előre nem kell bepréselni hathengeres benzinest. Első lépcsőben 225 lóerős lesz az elektromos motor, a második teljesítményszinten 50 lóerővel tud többet. A hatótávot 400 km fölé lőtte be a BMW. Plug-in hibrid verzió esetében elöl kap helyet a benzinmotor – háromhengeres vagy négyhengeres -, ami hatótáv növelőként is funkcionál. A töltés történhet kábel segítségével, vagy fizikai kapcsolat nélkül, indukció révén.

Hirdetés

Ha minden jól megy, akkor 2020-ban kerülhet a kereskedésekbe az i5. A BMW egyébként levédette a típusneveket i1-től i9-ig, de ez nem jelenti azt, hogy ennyi modellel kalkulálnának a valóságban. Egy SUV érkezése még biztosra vehető, meglovagolva az egyre erősödő trendet. Az i5 egyfajta crossover, négyajtós felépítéssel, és olyan jellegzetes i-vonásokkal, mint a C oszlop kialakítása vagy a hátsó rész formavilága. Az biztos, hogy az ablaktörlők nem ilyen formában kerülnek fel a kocsi végleges változatára. Mivel szélesebb tömegeknek szánják, az anyaghasználat és struktúra terén olcsóbb és egyszerűbb megoldásokra kell törekedni: a karbon marad a felhasznált anyagok között, de nem élvez elsőbbséget.

Képek: AutoGuide.com

bmw-i5-patent-04

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...