Ez a Dodge Challenger Hellcat már egy métert sem fog menni

Autó


Fotó: Copart
Hirdetés

A Dodge Challenger Hellcat 6.5 literes, kompresszorral lélegeztetett V8-as motorja 707 lóerős teljesítményt állít elő, melynek köszönhetően a Hellcat modellt legalább annyira nehéz kordában tartani, mint egy dühöngő bikát.

Hirdetés

Az autó még a szakavatott sofőröket is csúnyán meg tudja viccelni, ha egy pillanatig nem figyelnek oda, míg egy fiatal újonc kezében egy életveszélyes fegyverré tud válni, hisz ekkora erőt biztonságosan megtartani a hátsó kerekeken elképesztő tudást igényel.

Hirdetés

A bevezetése óta számos Hellcat modell jelent meg különböző aukciókon vagy raktárakban, de amelyiket most a Copart értékesíteni kíván, az eddigi legjobban összetört példányok közé tartozik.

Arról, hogy a jármű milyen balesetet szenvedett, pontos információkat nem tudni, mindössze annyi biztos, hogy a végletek izomautója többször is átfordult, mire a képeken látható végleges állapotát elérte. Az autóban tartózkodó sofőr és utasai valószínűleg a csodával határos módon élték túl a balesetet, melyet a karosszéria szerkezeti merevségének köszönhettek.

A képeken látható Hellcat modellt 7.100 dollárért (1.98 millió forint) árulják, viszont nem valószínű, hogy bárki is megadna ennyit egy ilyen állapotban lévő autóért, hiszen a helyreállítása gyakorlatilag teljesen kizárt, továbbá a mechanikai elemek túlnyomó többsége is súlyos, helyrehozhatatlan károkat szenvedett, míg a karosszéria szinte teljesen felismerhetetlenné torzult. Így minden potenciális vásárlónak mérlegelnie kell tehát, hogy érdemes-e ennyi pénzt kiadnia egy olyan autóra, melyben legfeljebb néhány csavar és tömítés maradt használható állapotban.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...