Európában is kapható lesz a Volkswagen T-Roc tanulmánya

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

A 7-üléses Tiguan és a nagyobb Atlas után a Volkswagen SUV támadása nem áll le, ugyanis hivatalosan is eldőlt, hogy sorozatgyártásba küldik a három évvel ezelőtt bemutatott T-Roc tanulmányt.

Hirdetés

A T-Roc a bemutatása óta megosztja a közvéleményt, ám úgy tűnik, legalább két kontinensen szívesen látják azt, hiszen az európai mellett az amerikai piacra is bekerül az új modell, amelynek elsősorban a Jeep Renagade és Nissan Juke párossal kell majd felvennie a versenyt.

Hirdetés

A modell pontos specifikációja jelen pillanatban még nem ismert, így nem tudni, hány ponton tér majd el a tanulmánytól, az azonban szinte biztos, hogy a nevét nem tartja meg, igaz, az sem ismert egyelőre, hogy mire cserélheti majd azt le a gyártó.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Ami viszont biztosnak tűnik az az, hogy az MQB platformra épülő modell elkészítésére Portugáliában, Palmelában kerül sor, a Volkswagen hivatalos magazinja pedig már azt is megemlíti, hogy a gyártás már 2017 második felében beindul. A T-Roc Portugáliába helyezésével maximalizálhatják a gyártósorok kapacitását, hiszen a Seat Alhambra, a Volkswagen Sharan és a Scirocco kupé is az ottani létesítményben készül.

A pozícióját tekintve a Tiguan alá helyezett modell mellett azonban még egy újdonság is érkezhet a gyártótól, hiszen a Polo-alapú 2016-os T-Cross Breeze tanulmány tesztelése már zajlik, hivatalos bemutatójára pedig akár még az idei év végén sor kerülhet.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...