Erősen nyitott az európai autópiac – 10% fölött a növekedés

Autó


Fotó: Opel
Hirdetés

Több mint 10%-kal több autót értékesítettek Európában idén januárban, mint a tavalyi év hasonló időszakában, a trend pedig vélhetően a következő hónapokban is folytatódni fog.

Hirdetés

Az európai autópiac meglehetősen erős kezdést produkált, hiszen közel 1.2 millió új autó talált gazdára a kontinensen, ez pedig az előző év hasonló időszakának adataihoz képest 10.2%-os növekedést eredményezett.

Hirdetés

A gyártók között a dízelbotránytól sújtott Volkswagennek sikerült megőriznie vezető szerepét, januárban 24.1%-os piaci részesedéssel bírtak, míg értékesítési számok tekintetében 10.3%-os növekedést produkáltak.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A BMW Group szintén megtartotta 5.9%-os piaci részesedését, ők 10.4%-kal értékesítettek több autót januárban, mint tavaly, a Daimler Group viszont átlagon felüli növekedést produkálva 14.6%-kal növelte értékesített modelljeik számát, miközben 0.2%-kal piaci részesedésük is nőtt, jelenleg ez az érték 6%-os.

Az Opel és a PSA csak a konkurencia mögött kullog, előbbi esetében mindössze 5.1%, utóbbi esetében pedig csak 6.8%-os növekedést sikerült felmutatni, aminek köszönhetően mindkét vállalat piaci részesedése 0.3%-kal csökkent. Együtt jelenleg 16.7%-os lefedettséggel bírnak, ami azért nem mellékes, mert elképzelhető, hogy hamarosan együtt folytatják menetelésüket.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...