Első alkalommal sikerült lencsevégre kapni a 2019-es Audi A1-et

Autó


Hirdetés

Bár a következő generációs A1 megjelenésére még rengeteget kell várnunk, annak tesztelése már jelenleg is zajlik, ennek köszönhetően pedig az első képek is megérkeztek róla.

Hirdetés

Az előzetes hírek szerint az Audi szeretné, ha az új A1 szintet léphetne, ennek érdekében pedig kívül-belül megújítják azt, igaz, a képeket elnézve a gyártónál úgy tűnik, továbbra is a biztosra játszanak, és nem eszközölnek forradalmi változtatásokat.

Hirdetés

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy az egyben ugyanazt kapjuk, amit akár már most is megvásárolhatunk, hiszen a Motor1 képein az álca ellenére is jól látszik, hogy történtek módosítások a külsőt illetően. Az egyik ilyen, hogy az oldalsó visszapillantók magasabbra kerültek, és közvetlenül az A-oszlop mellett helyezkednek el. Változott az ablakvonal is, amely az eddiginél sokkal szögletesebb lett, de újdonságként hat a szélesebb hátsó lámpa, és a szintén szélesebbre tervezett jellegzetes hűtőrács is.

A képeken látható tesztautó még halogén fényszórókkal került lefotózásra, ám szinte biztosra vehető, hogy a sorozatgyártott modell már elől-hátul LED-megvilágítású egységeket használ majd, már csak azért is, mert egy feljebb pozicionált modelltől ezt elvárja a vásárló.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

06-Audi-04

A külső mellett természetesen változhat majd az autó utastere is, ahol akár puha tapintású műanyaggal, teljesen digitális műszeregységgel, és egy továbbfejlesztett MIMI infotainment rendszerrel is találkozhatunk.

Az új modell az egyre népszerűbb MQB platform rövidített változatára épül, és három illetve négyhengeres benzines, valamint TDI erőforrásokkal kínálja majd a gyártó. Az alapváltozatban a hírek szerint egy 1-literes egység teljesíthet szolgálatot, míg a másik végletet az S1 nyújthatja, ami minimálisra csökkenti annak esélyét, hogy a csúcsteljesítményű RS1-et is megláthatjuk.

Változik a modell gyártásának helyszíne is, hiszen amíg a jelenlegi változatot Brüsszelben szerelik össze, addig az új már a SEAT spanyolországi üzemében, Martonellben kerül majd megépítésre. A következő generációs, 2019-es modellévre készített A1 érkezése 2018-ban várható.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...